Γερμανία-Ο Δ. Δόλλης σε εκδήλωση στο Μόναχο για τον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων μεταναστών

Τον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία τίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μόναχο.

«Τιμούμε όλους τους Έλληνες που επί 50 χρόνια ζουν και μεγαλουργούν σε αυτή τη χώρα», καθώς και «εκείνους που στην περίοδο της χούντας αγωνίστηκαν για να επιστρέψει η δημοκρατία στην Ελλάδα», είπε ο κ. Δόλλης.

Ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «με τη Γερμανία έχουμε μια μακρά φιλία και άσχετα με τις διαφορές που εμφανίζονται κάθε τόσο, η φιλία αυτή συνεχίζεται.

Όπως είπε ο κ. Δόλλης, είναι «αδιανόητο η Ελλάδα να μην έχει καλές σχέσεις με τη Γερμανία. Έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις», τόνισε.

Πτυχές του αντιδικτατορικού αγώνα και της αλληλεγγύης που έδειξαν τότε προοδευτικές δυνάμεις της Γερμανίας ανέδειξαν ο Γιάννης Σακελαρίου, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ Μονάχου, μετέπειτα ευρωβουλευτής του SPD και ο Ντίνος Μκρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ Άαχεν. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπρόεδρος της βουλής της Βαυαρίας Φρανς Μάγκετ, η ομοσπονδιακή βουλευτής του SPD Ζίγκριντ Σκαρπέλις-Σπερκ, ο γραμματέας Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τάτσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Μονάχου, Κρίστοφ Φράι.

Η εκδήλωση στους χώρους της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) στο Μόναχο διοργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου», το «Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου» και το SPD στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την έλευση Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s