Η Δημοκρατική Συμμαχία σε δράση‏

Τρίτη εβδομάδα δράσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας σας παραθέτουμε μία σύνοψη των κυριοτέρων παρεμβάσεων του κινήματος!
στον τομέα της οικονομίας
Η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011 ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.  Κεντρικό σημείο ήταν η πρότασή της να αυξηθεί το 2011 το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους κατά 150 εκατομμύρια Ευρώ (όταν το 2010 μειώθηκε κατά 140 εκατομμύρια Ευρώ)  και πρότεινε συγκεκριμένο και πλήρως κοστολογημένο τρόπο αύξησης, ζητώντας  μεταξύ άλλων την περικοπή 100 εκατομμυρίων Ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ΕΚΑΣ. Στους επόμενους μήνες, όπως τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσιμες προκλήσεις: την αποφυγή της χρεοκοπίας,  την πιθανότητα  επανόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να υπάρξουν επενδύσεις και νέες δουλειές στον τόπο.
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε την ευκαιρία στη συνάντησή της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Όλι Ρεν να  θέσει τέσσερα συγκεκριμένα ζητήματα όπως: 1) μια μικρή μείωση κατά 1 μονάδα του ΦΠΑ, 2) να αρχίσει διάλογος στην Ε.Ε. για να υπάρξει φθηνότερο Ευρώ, 3) την επισήμανση ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου δεν μπορεί να σημαίνει υψηλότερα επιτόκια, και 4) ένα νέο πιο ευέλικτο μοντέλο χρηματοδότησης από τα διαθρωτικά ταμεία της ΕΕ.
στον τομέα της παιδείας
Τα ριζοσπαστικά έξι σημεία διαλόγου που έθεσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την παιδεία, στη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με την αρμόδια υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας την ανάγκη να συντελεστούν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν από κάτω προς τα επάνω, αρχίζοντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής
Με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την ομιλία της στην 100η Συνάντηση Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη όπου αναφέρθηκε διεξοδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την πρόσφατη ενημέρωση που είχε από την επίσκεψή της στην Μεγαλόνησο, και τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και τον φαύλο κύκλο που έχει περιέλθει ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσής της με τα κριτήρια και προαπαιτούμενα της ενταξιακής διαδικασίας.
στις εργασιακές σχέσεις
Με δήλωση του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου η Δημοκρατική Συμμαχία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με οποιαδήποτε  κρατική  παρέμβαση  που οδηγεί σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενώ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος σύγκρουσης με το κρατικιστικό και πελατειακό σύστημα  που έχει αναπτυχθεί και να πάψει να βάζει εκβιαστικά διλήμματα.
Περιμένουμε όσους δεν έχουν εγγραφεί ακόμη μέλη και θέλουν να είναι σύμμαχοι στη νέα γενιά αλλαγής να μας συμπληρώσουν τη διαδικτυακή φόρμα ή για τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να το κάνουν χειρόγραφα να κατεβάσουν τη φόρμα και να μας τη στείλουν συμπληρωμένη στο fax +30 2109000100.
Καλό Σαββατοκύριακο
Διαδικτυακή ομάδα Δημοκρατικής Συμμαχίας
Advertisements

One thought on “Η Δημοκρατική Συμμαχία σε δράση‏

 1. Εκτιμούμε την πρωτοβουλία σας να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  Χαιρόμαστε επίσης για την πρωτοβουλία σας να συγκροτήσετε ένα πυρήνα – συντονιστικό όργανο στη Σουηδία

  Εμείς αυτή την στιγμή, σε επίπεδο επικράτειας, προχωρούμε στην συγκρότηση των ομάδων πρωτοβουλίας σε κάθε καλλικρατικό Δήμο.

  Με την ίδια λογική και εσείς θα μπορέσετε να προχωρήσετε στην συγκρότηση μιας ομάδος πρωτοβουλίας, από άτομα που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή..

  Ζητούμενο είναι τα άτομα τα οποία θα συνομολογήσουν να αποτελέσουν αυτόν τον πρώτο πυρήνα, να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση, του να εκφράσουν με πολιτικά επιχειρήματα, το ιδεολογικό προφιλ του κινήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τόσο στον κοινωνικό, επαγγελματικό τους χώρο, όπου δραστηριοποιούνται, αλλά και προς τα ΜΜΕ.

  Συνεπώς καλό θα είναι να μας γνωστοποιήσετε ποια θα είναι τα άτομα που προτείνετε να συμμετάσχουν, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό τους

  Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναζητηθούν άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη, μέσω της ιστοσελίδας που σας παραθέτω.

  http://www.dimsim.gr/12_1/gine_summaxos.html

  Στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία

  Με εκτίμηση

  Θάνος Κούβελος

  +30210.9000000

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s