Stiftelsen Grekiska Kulturhuset S:t Johannes Theologen Aνακοίνωση-Ενημέρωση

Εχθές 4-1-2010 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης ΕΠΣΣ στα γραφεία του ιδρύματος Idungatan 4. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμο όλο το ΔΣ εφόσον θεωρεί ότι τα εκπαιδευτικά θέματα είναι μείζονος σημασίας και προτεραιότητας για το μεγάλο πολιτισμικό κέντρο της παροικίας μας. Το ίδρυμα θέλει τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας όχι μόνο να βοηθήσει την Ελλάδα, έχει ήδη στείλει τις προτάσεις του στο υπουργείο παιδείας, αλλά και να σκύψει πάνω από τα εκπαιδευτικά προβλήματα που ταλανίζουν την παροικία μας λαμβάνοντας ενεργό μέρος στην επίλυση τους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε άμεση συνεργασία και συνεννόηση με την Νομαρχία Στοκχόλμης σε μια κίνηση καλής θέλησης και στο όνομα της δημοκρατίας και της ενότητας κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη τα μέλη των ΔΣ των 2 ομότιμων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αυτή την στιγμή λειτουργούν ελληνικά σχολεία αναγνωρισμένα από το Ελληνικό και το Σουηδικό κράτος .

Στο κάλεσμα αυτό δεν ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι του ελληνικού σχολείου στο Åsö κάτι το οποίο είναι πολύ λυπηρό και δεν συνάδει στο κλίμα ενότητας που είναι το κύριο ζητούμενο την στιγμή αυτή. Αντίθετα το Ελληνικό σχολείο Στοκχόλμης ανταποκρίθηκε άμεσα για μια ακόμη φορά στην πρόσκληση του ιδρύματος για ενότητα και διαφάνεια στις δημοκρατικές διαδικασίες. Απέδειξε ότι θέλει να λάβει ενεργά μέρος στις εργασίες του ιδρύματος και στην παραγωγή πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ελληνικού σχολείου Στοκχόλμης κ. Ν. Πουρτουλίδης και ο κ. Π. Καρολίδης μετά από την ξενάγηση στους χώρους εργασίας του κτηρίου θαύμασαν την σωστή δουλειά που επιτελείται και συνεχάρησαν το ΔΣ για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει το κτήριο.

Στην εποικοδομητική συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα συζητήθηκαν τα εκπαιδευτικά θέματα ανταλλάχτηκαν απόψεις καθώς συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα εκπροσώπησης του Ελληνικού σχολείου Στοκχόλμης στο ΔΣ της ΕΠΣΣ. Ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ να δεχτεί τον κ. Περικλή Καρολίδη ως εκπρόσωπο του Ελληνικού σχολείου στο ΔΣ της ΕΠΣΣ και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Στην συνάντηση αυτή επίσης ομόφωνα καταδικάστηκε η πολιτικοποίηση των σχολείων στην Στοκχόλμη και η άμεση εμπλοκή κόμματων και πολιτικών φορέων στην εκπαιδευτική λειτουργεία τους. Καταδικάστηκαν επίσης οι βιαιοπραγίες και ο τραμπουκισμός που ταλάνισε το σχολείο του Åsö όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα το σχολικό έτος 2008/2009.

Το ΔΣ θα συνεχίσει τις εποικοδομητικές συναντήσεις μέσω προσκλήσεων σε όλους τους φορείς της παροικίας μας με κύριο σκοπό την αφύπνιση των συμπατριωτών μας για την παραγωγή πολιτισμού που τόσο πολύ έλαμψε δια της απουσίας του τα τελευταία χρόνια από την Ελληνική παροικία.

Πηγές  http://www.grekiskakulturhuset.se/

4 thoughts on “Stiftelsen Grekiska Kulturhuset S:t Johannes Theologen Aνακοίνωση-Ενημέρωση

 1. Ο/Η Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελλήνων μαθητών Στοκχόλμης. λέει:

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελλήνων μαθητών Στοκχόλμης.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2011-01-08

  Αγαπητοί γονείς,

  Πολλοί γονείς, μέλη του Συλλόγου μας, μας ενημέρωσαν ότι έχουν λάβει e-mail απο την Πολιτιστική Στέγη, τα οποία περιέχουν διάφορες ανακοινώσεις και ισχυρισμούς. Πάρα πολλοί απο αυτούς τους γονείς και μέλη του Συλλόγου μας εξέφρασαν την απορία τους και μας έθεσαν το ερώτημα, πως περιήλθαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους (e-mail ) στην κατοχή της Πολιτιστικής Στέγης.

  Θέλουμε λοιπόν να σας διαβεβαιώσουμε και να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τα εξής,

  1. Ο Σύλλογος ουδέποτε εχει δώσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) των μελών του σε τρίτους
  2. Ο Σύλλογος δεν εχει λάβει καμμία επίσημη πρόσκληση μέσω επιστολής, e-mail ή τηλεφώνου απο την Πολιτιστική Στέγη για συνάντηση
  3. Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου στην Πολιτιστική Στέγη, ζήτησαν με έγγραφό τους στις 7 Ιανουαρίου από το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης να ακολουθήσει τις καταστατικές διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό του Ιδρύματος και το νόμο περί Ιδρυμάτων και να συγκαλέσει καταστατική συνεδρίαση με τους νέους εκλεγμένους αντιπροσώπους για εκλογή των προβλεπόμενων οργάνων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την νέα τριετή περίοδο.

  Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στην επιβλέπουσα αρχή, την Νομική Υπηρεσία της Νομαρχίας, για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

  Οι γονείς που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν e-mail απο την Πολιτιστική Στέγη, μπορούν να απαντήσουν στα e-mail της και να ζητήσουν την διαγραφή τους απο την λίστα των e-mail της.

  Με εκτιμηση

  το ΔΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s