Το ΔΣ της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης.


16 thoughts on “Το ΔΣ της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης Στοκχόλμης.

 1. Στην χώρα την οποία ζούμε ισχύει η αρχή της δημοσιότητας των εγγράφων.

  Auta grafei metaksi twn allon i Anonimi istoselida-blok kalutera giati den einai oute istoselida pou eno oloi kseroume apo piso einai to kke/souidias krubete i suntaktiki epitropi kai pote dia tou ekprosopou tupou kapoiou Detective anonimou kai autou kai pote ws suntaktiki epitropi mas kathodigi anonima.
  Apanta se osa tis sumferei den apanta se auta pou tis rwta o kosmos gia tin omospondia.

  Kai ekei pou asholito dithen gia to sholeio twra asholite me to Idruma tou Agiou Ioanni.
  pote omws gia tin Omospondia koinotiton Souidias den apanta giati ekei kanei tziz. Otan anaferomaste gia twn komnino pou einai 26 hronia stin Omospondia kai ta erotimata pou vazoume taktika oi sholiastes. kai apo vrisies foul opws psolo kai ala pola kata ta ala einai morfomenoi kai koultouriarides.

  Egw omws tha sas hariso tria vivlia tou Alexantrou Fragkou gia na mathenete kai eseis liga pramata gia tin istoria tou Idrumatos.

  Kala tha einai na ta dimosieusete kai eseis mein ntrepeste einai ta katorthomata sas.

  Otan stelnate apo tin Omospondia tou Komninou 9 atoma gia to sumvoulio tou Idrumatos gia na ehete ton elenho apo tous 17 oi 9 einai pliopsifia katapatousate to katastatiko tou Idrumatos.
  Giauto stou kremasmenou to spiti den milanai gia skini.

 2. ΠΡΟΣ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ .
  ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ.
  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΒΑΡΥΤΑΤΗ, ΕΙΣ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΙΔΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ …….ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ,ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΠΑΡΕΧΟΝΤΕΣ …..΄΄ΑΛΟΘΙ΄΄,ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ,ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
  Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ.ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ .
  Γ.Κ.

 3. «Στην χώρα την οποία ζούμε ισχύει η αρχή της δημοσιότητας των εγγράφων.»
  To KKE mporei na leei oti thelei!!!!!!!
  Sti xora pou zoume isxiei i arxi tis PROSVASIS se dimosia eggrafa.
  Efoson afta periexoun personnummer kai tilefona, pou merika mporei na einai kai mystika, tote kanonika tha prepei na perimenete tin krousi toy eisaggelea.
  To sosto tha itan na kalipsete ta 4 teleftaia noumera kai isos kai ta tilefona.

 4. O wawrning mila gia tin lista me ta onomata tou D,S tou Idrumatos Agiou Ioanni

  Autin tin lista omws tin idame prwta stin vregmeni sanida.

  To sosto einai na mein ehei ta teleutea 4 psifia etos genisis monon.

 5. Entaxi neos to eftiaxa…

  Warning to sxolio sou den dimosieftike logo vlakias…

  Filika
  Konstantinos Giofkos

 6. Ας γίνει επιτέλους μια συνάντηση σε ουδέτερο χώρο με όλους τους ελλ. φορείς της Στοκχόλμης και να συζητηθούν πράγματα επι της ουσίας.

 7. Όσο και ενθαρρυντικά να τα λέει τα πράγματα η συντρόφισσα Φραντζέσκα Παπαδοπούλου-Ζάβαλη στη φυλλάδα της σέκτας των απατεώνων του ΚΚ€, το μυστικό πόρισμα που έστειλε στο Ungomsstyrelsen δείχνει μια ζοφερή εικόνα.

  Οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στο, παρ’ ολίγον μυστικό αν δεν το δημοσιεύαμε εμείς, πρόγραμμα ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι ψυχικά άρρωστες, απογοητευμένες και μελαγχολικές.

  g3

  Μέσα από το Δίκτυο αυτό γνωρίσαμε γυναίκες με κοινά ενδιαφέροντα, με διαφορετικό ίσως «παρελθόν» μα με την ίδια φλόγα. […] Τα αποτελέσματα του Προγράμματος ήταν τέτοια που πραγματικά αποτελούν την κινητήριο δύναμη για μία προσπάθεια να το συνεχίσουμε και να το προβάλουμε ακόμα περισσότερο. […]
  Χωρίς το «Γυναικείο Επιχειρείν» δεν θα γνώριζα ποτέ τόσες καταπληκτικές, ξεχωριστές γυναίκες, και δεν θα μάθαινα όλα αυτά που μου μάθατε.

  Αυτά έγραψε η Φραντζέσκα Παπαδοπούλου-Ζάβαλη στη φυλλάδα της Αλουτζανίδου «Ελληνισμός του Βορρά» (Οκτ. 2008). Το «Γυναικείο Επιχειρείν» όπως είπε η ίδια συγχρηματοδοτήθηκε από την ΟΕΣΚΣ και το Ungdomsstyrelsen.

  Όλα καλά κι όλα ωραία!

  Αυτό που δεν είπε η Παπαδοπούλου-Ζάβαλη είναι ότι το Ungdomsstyrelsen της κατέβαλε για το πρόγραμμα και τον κόπο της 570.000 σουηδικές κορώνες. Πόσα της έδωσε η «ομοσπονδία» της σέκτας του ΚΚ€ δεν μας είπε, αλλά ούτε και εμείς γνωρίζουμε.

  Στη μυστική έκθεση προς το Ungdomsstyrelsen όμως η συντρόφισσα Φραντζέσκα αλλιώς τα διηγείται τα πράγματα.

  Ασκηθήκαμε πάρα πολύ στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των συμμετεχουσών.

  Οι περισσότερες γυναίκες παρακαλούσαν να μην παρουσιάσουν τις ασκήσεις στις υπόλοιπες γιατί δεν τολμούσαν.

  … αλλά κάπου κάπου ήμασταν σκληροί και τις «αναγκάζαμε» να δείξουν τις εργασίες τους.

  Η πλειοψηφία αυτών που συμμετείχαν νιώθουν συνεχώς στρεσαρισμένες και ψυχικά δεν είναι καλά.

  Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους.

  Για να διερευνήσουν λοιπόν οι Χαϊδευτουλοφραντζέσκοι της σέκτας του ΚΚ€ τις αιτίες για τις οποίες πολλές από τις γυναίκες αισθάνονται απογοητευμένες, άχρηστες και μελαγχολικές ζήτησαν από το Ungdomsstyrelsen 255.000 κορώνες.

  Μαζί με τις 40.000 που λένε ότι θα έβαζαν οι ίδιοι από το μαγαζί τους την ομοσπονδία-μαϊμού (σιγά να μην έβαζαν) φτάνουμε στις 295.000 κορώνες.

  Ζήτησαν επομένως να πληρώσει το κράτος στους Χαϊδευτουλοφραντζέσκους 300 χιλιάρικα για να μας το παίξουν τώρα και ψυχαναλυτές και ψυχοθεραπευτές.

  Τι άλλο θα ακούσουμε από τη συμμορία του ΚΚ€;

  Πριν από μερικά χρόνια ζητούσαν 200 χιλιάρικα για να μάθουν τους άντρες να μη δέρνουν τις γυναίκες τους! Και αυτό ύστερα από έρευνα των Ουλοχαϊδευτών: Οι Έλληνες κακοποιούν τις γυναίκες τους!

  Και τι δεν λένε αυτοί στις υπηρεσίες για τα φράγκα!
  Εθνική προδοσία; Μπα, καθόλου!

  To Ungdomsstyrelsen θεώρησε φαίνεται γελοίο το να το παίζουν οι Ουλοχαϊδευτοφραντζέσκοι ψυχοθεραπευτές και δεν τους έδωσε παραδάκι.
  Όπως μαθαίνουμε όμως και πρώτοι σας ανακοινώνουμε, το Ungdomsstyrelsen ενέκρινε στη συμμορία του ΚΚ€ 205.000 κορώνες για κάποιο πρόγραμμα με την κωδική ονομασία ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ.

  Μόλις μάθουμε περισσότερα για το σχέδιο “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ”, θα σας ενημερώσουμε.

  Filed under: Ειδήσεις

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
  ΔΙΕΜΒΟΛΕΑΣ

 8. Συνεχίζω…

  4. Κατα την γνώμη μου, η ΣΤΕΓΗ δέν αποσκοπεί στο να δεί κάποιος συγκεκριμένος Σύλλογος καλυτέρευση. Ο λόγος ύπαρξής της είναι να φέρει Έλληνες και Σουηδούς στην ευρύτερη Στοκχόλμη πιό κοντά και να αναπτύξουν οι νεολαίοι Έλληνες μεταξύ άλλων την Ελλ. κουλτούρα (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, κλπ)
  Σύμφωνα με το Καταστατικο της, οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων είναι περισσότερο (μάλλον ολοκληρωτικά) για να βοηθήσουν στην διαχείρηση ούτως ώστε να επιτυχθούν οι στόχοι και όχι για να αντιπροσωπεύσουν τη φωνή των φορέων από όπου εκλέγονται. Κάτι άλλωστε που επικαλέστηκε και ο Συνοδινός όταν ερωτήθηκε από το ΔΣ του Σχολείου.
  Άν το Σχολείο θεωρεί ότι δέν έχει ώφελος από το να στέλνει αντιπροσώπους στη Στέγη, δεν υπάρχει τίποτα που να αναγκάζει το σχολείο να συμμετέχει. Κανένα καταστατικό δεν προεξωφλεί κάτι τέτοιο. Κι άν το σχολείο είναι μόνο για την Ελλ Γλώσσα (θέμα του Ελληνικού κράτους περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα), τότε δυσκολεύομαι προσωπικά να ειδώ το ενδιαφέρον του Σχολείου για τη Στέγη και αντιστρόφως. Η Στέγη, με το σημερινό Καταστατικό, κατά μία έννοια ζητάει απο τους Συλλόγους διαχειριστές, όχι αντιπροσώπους των φορέων. Επειδή κάποτε δέν ήθελε να μπλέξει με κομματικούς αντιπροσώπους των Συλλόγων, θεώρησε ότι ήταν πιό ασφαλές να ζητάει “κόσμο” στο ΔΣ από περισσότερους φορείς για να μικρύνει το ρίσκο να είναι όλοι κομματόσκυλα (φυσικά στη αρχή υπήρχε μόνο ο Σύλλογος Κεντρικής Στοκχόλμης και όλες οι παρατάξεις ήταν εκεί. Βάλανε λοιπόν και τους Φοιτητές, Σύλογο Γυναικών Στοκχόλμης, το Σχολείο, τον Κυπριακό Σύλλογο, την Ομοσπονδία με 3(!) αντιπροσώπους κλπ κλπ. Β. Στοκχόλμ (Ρίνκεμπυ) και Σερχόλμεν ζητούσαν ροτέησον με τη Στοκχόλμη, επήλθε ο Εύξεινος Πόντος, τώρα και ενδιαφέρεται και η Σόλνα, η Νότια Στοκχόλμη, πιθανώς οι Κρητικοί, σίγουρα και άλλοι, π.χ. Αθλητικοί Σύλλογοι….
  Το πρόβλημα όμως ΔΕΝ λύθηκε.

  Η Στέγη ΔΕΝ είναι κατά την γνώμη μου μια μικρή Ομοσπονδία, δέν είναι δηλαδή Ομοσπονδία Συλλόγων Στοκχόλμης. Το Καταστατικό της εξηγεί αρκετά καθαρά, αν και με κάποια κενά, το πώσ λειτουργεί.

  5. Δυστυχώς, ή ευτυχώς, το σημερινό Καταστατικό προσφέρει παράθυρα. Μέχρι πέρισυ υπήρχε τουλάχιστον η ερμηνεία των εν ζωή Ιδρυτών/δωρητών (Νταλιάνη, Φράγκου) που γινόταν πάντοτε αποδεκτή από το Länsstsyrelsen (επειδή οι Ιδρυτές ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τι εννούν και τι θέλουν). Σήμερα όμως δεν γνωρίζουμε πώς θα γίνουν τα πράγματα.

  6. Λογικό είναι κάποιοι (οι σημερινοί σύμβουλοι ? ) να προτίνουν θέματα για συζήτηση, μεταξύ άλλων και τις αντιπροσωπεύσεις. Υπάρχουν αρκετοί Σύλλογοι σήμερα τριγύρω μας. Τι είναι αυτό που λέει ότί πρεπει να ειναι 17, ή 10, ή 25 στο ΔΣ? Αυτό πρέπει να εξαρτάται από τον αριθμό Συλλόγων που έχουν το ενδιαφέρων να αναπτύξουν τους σκοπούς της ΣΤΕΓΗΣ. Άλλωστε κάποτε μπήκε και η ΟΕΣΚΣ με κάποιο τρόπο. Μέ τον ίδιο τροπο, άν είναι εφικτός σήμερα που δεν υπάρχουν στη ζωή οι Ιδρυτές, θα γίνουν και οι λοιπές αλλαγές. Κάποιοι προτείνουν, κάποιοι ψηφίζουν και το Länsstsyrelsen δέχεται ή όχι.
  Νομίζω όμως ότι πρέπει να προηγηθεί διάλογος με όλους του φορείς που ενδιαφέρονται και ανάλογα να παρθούν αποφάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s