O Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών – Ε.ΣΥ.Ν.Ε


Αγαπητές /οί Φίλες και Φίλοι,
Η κρίση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, φέρνει στην επιφάνεια την διαχρονική παθογένεια και τις στρεβλώσεις μιας κοινωνίας που φοβήθηκε να ανοιχτεί στην καινοτομία και στην δημιουργικότητα, που φαντάστηκε την επιχειρηματικότητα σαν μια δραστηριότητα εγκληματική, ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και τα συμφέροντα του και δεν της έδωσε ποτέ χώρο να αναπτυχθεί με καθαρούς κανόνες και υποδομές.

Έτσι αυτό που για κάθε λαό είναι αυτονόητο, για εμάς έγινε πρόβλημα. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως πίσω από κάθε δημιουργία υπάρχει ένα τραύμα. Όπως ακριβώς μέσα σε κάθε μαργαριτάρι υπάρχει ο ενοχλητικός κόκκος της άμμου.

Πριν 10 χρόνια ιδρύθηκε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών με κεντρικό όραμα την ένωση των νέων καινοτόμων επιχειρηματιών τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα σε αυτήν την δύσκολη για την επιχειρηματικότητα δεκαετία ο ΕΣΥΝΕ κατάφερε από το 2002 να είναι το Εθνικό μας μέλος στην  Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών – YES δίνοντας την δυνατότητα δικτύωσης στα μέλη του με 16 αντίστοιχα δίκτυα νέων επιχειρηματιών της Ευρώπης και από το 2008 αποτελεί για την χώρα μας τον οικοδεσπότη φορέα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με δυνατότητα άμεσης δημιουργίας συνεργασιών με πάνω από 100 χώρες από όλο τον κόσμο.  Η εξωστρέφεια λοιπόν αποτελεί ακόμα και σήμερα έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του ΕΣΥΝΕ.  Απότοκος της προσπάθειας αυτής, είναι και το γεγονός ότι ο σημερινός μας Πρόεδρος, Δημήτρης Τσίγκος, εκλέχθηκε ως ο νέος Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES. Σε Εθνικό επίπεδο έχουμε στο ενεργητικό μας πολλές παρεμβάσεις για την διαμόρφωση πολιτικών υποστήριξης της νέας επιχειρηματικότητας με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο νέος επενδυτικός νόμος με τις δράσεις περί νεανικής επιχειρηματικότητας και οι παρεμβάσεις για τον ΟΑΕΕ είναι ένα δείγμα αυτής της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει το τελευταίο διάστημα.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους εμάς που εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η σημερινή κρίση πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που να βασίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Μιας υγιούς  σύγχρονης και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας που μπορεί και καλύπτει οριζόντια τόσο τον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, που δεν θα γνωρίζει διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Όσοι από εμάς αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται μπροστά μας, όσοι από εμάς πιστεύουμε πως μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε με τις ιδέες και τις εμπειρίες μας μια κοινωνία που εξελίσσεται ραγδαία, τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις,  να συμβάλλουμε έμπρακτα στην μορφή που θα έχει η κοινωνία που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στο μέλλον.

Και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) μπορεί να αποτελέσει την κοιτίδα γένεσης αυτής της νέας πραγματικότητας που όλοι οραματιζόμαστε.

Με χαρά όσοι επιθυμείτε να γνωρίσετε  από κοντά την οικογένεια του ΕΣΥΝΕ και επιθυμείτε να γίνετε τακτικά μέλη, σας προσκαλούμε να παρακολουθήστε τις εργασίες της ανοικτής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6 – 9 μμ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ στην οδό Αριστοτέλους 46  στην Αθήνα.

 

Φιλικά,

 

Ευάγγελος Αχιλλόπουλος

Πρόεδρος

Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών

O Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών – Ε.ΣΥ.Ν.Ε. www.esyne.gr αποτελεί από το 2001 το μαζικό όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής παρουσίας της Ελληνικής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και να αποτελέσει οργανικό και δυναμικό κομμάτι των νέων παραγωγικών δυνάμεων. Από το 2002, o Ε.ΣΥ.Ν.Ε. αποτελεί το εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES for Europe www.yes.be ενώ αποτελεί από το 2007 τον Εθνικό φορέα οικοδεσπότη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας www.unleashingideas.org


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s