ΟΕΣΚΣ: Εγκύκλιος για το 20ο Συνέδριο, 18 Απριλίου 2011

Εγκύκλιος προς τις  Κοινότητες

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το 20ο Συνέδριο της ΟΕΣΚΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στη Στοκχόλμη. Για τον ακριβή χώρο θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Την ευθύνη των εκλογών σύμφωνα με το Καταστατικό έχει το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ.

Παρακαλούσαμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω:

 1. Οι εκλογές για τους αντιπροσώπους των Κοινοτήτων στο 20ο Συνέδριο της ΟΕΣΚΣ, θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα 17 Σεπτεβρίου – 20 Νοεμβρίου 2011.
 2. Το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ θα πρέπει να ενημερωθεί γραπτώς -τουλάχιστον 15 ημέρες πριν για τον τόπο και χρόνο της  Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.
 3. Οι εκλογές διεξάγονται με βάση το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα τα άρθρα 6, 8, 10 και 13 εδάφια 9 και 10. Σημειώνουμε πως για τη διεξαγωγή των εκλογών για τους αντιπροσώπους στο Συνεδριο, ισχύει μόνο το Καταστικό της ΟΕΣΚΣ. Σας στέλνουμε και το ισχύον καταστατικό.
 4. Ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται στην κάθε Κοινότητα είναι:

Από 10-20 μέλη: ένας (1) αντιπρόσωπος

Από 21-40 μέλη: δύο (2) αντιπρόσωποι

Από 41-60 μέλη: τρεις (3) αντιπρόσωποι

κ.ο.κ.

Να προσεχθεί ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται το μέτρο που ο κάθε συνδυασμός πρέπει να συγκεντρώσει. Π.χ. αν ψηφίσουν 126 μέλη, τότε εκλέγονται 7 αντιπρόσωποι και το μέτρο είναι 126 : 7 = 18. Δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση το μέτρο είναι 18 και όχι 20 ψήφοι για την εκλογή αντιπροσώπου.

 1. Στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, ισχύει η απλή αναλογική ανεξαρτήτως από τι προβλέπει το Καταστατικό της κάθε Κοινότητας.
 2. Το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ πρέπει να ενημερωθεί γραπτώς για τα αποτελέσματα των εκλογών, τον αριθμό των ψηφισάντων και τα ονόματα των αντιπροσώπων.
 3. Ο κατάλογος των μελών των ψηφισάντων στέλνεται στην Ομοσπονδία σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού.
 4. Ενστάσεις προς το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ, μπορείτε να υποβάλετε σε διάστημα τριών (3) ημερών μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στην κάθε Κοινότητα. Η ένσταση συζητείται στο Δ.Σ.και στο Συνέδριο αν χρειαστεί. Ενστάσεις που έρχονται μετά την πάροδο των τριών (3) ημερών δεν συζητιούνται στα όργανα της Ομοσπονδίας.

 

Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας

 

 

Κομνηνός Χαϊδευτός                                                       Πάνος Ουλής

Πρόεδρος                                                                        Γραμματέας

2 thoughts on “ΟΕΣΚΣ: Εγκύκλιος για το 20ο Συνέδριο, 18 Απριλίου 2011

 1. Να στείλουν όλες οι Ελληνικές κοινότητες και όλοι οι υπαρκτοί Ελληνικοί σύλλογοι στην Σουηδία, τον ήδη εκλεγμένο πρόεδρό τους στο 20 συνέδριο της ΟΕΣΚΣ. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε την πολυπόθητη ένωση του Ελληνισμού που αναζητούμε όλοι μας. Στις γενικές συνελεύσεις αποφασίστε λοιπόν για την ένωση του Ελληνισμού και τίποτα άλλο.

  Φιλικά
  Κωνσταντίνος Γιόφκος

 2. Ενστάσεις προς το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ, μπορείτε να υποβάλετε σε διάστημα τριών (3) ημερών μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στην κάθε Κοινότητα
  (17 Σεπτεβρίου – 23 Νοεμβρίου 2011).
  Η ένσταση συζητείται στο Δ.Σ.και στο Συνέδριο αν χρειαστεί. Ενστάσεις που έρχονται μετά την πάροδο των τριών (3) ημερών δεν συζητιούνται στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s