ΟΕΣΚΣ Όχι στην υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό

Το νέο νομοσχέδιο για την «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό» που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, περικόπτει δραστικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παδιών μας.
Οι ολέθριες αλλαγές στην Παιδεία που με υπόδειξη της τρόικας εφαρμόζονται στην Ελλάδα, πλήττουν καίρια και την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων του εξωτερικού.
Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ελληνικών που βιώνουν εδώ και δεκαετίες τα παιδιά μας, έφθασε στο όριο της πλήρους εξαφάνισης.

Η εκπαιδευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, δίνει τώρα τη χαριστική βολή στο Σαββατιάτικο σχολείο Στοκχόλμης και σε όλα τα τμήματα στην υπόλοιπη Σουηδία. Η ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί -πολύ λιγότεροι από τις ανάγκες των σχολείων/τμημάτων- που σε πολλές περιπτώσεις νοιώθουν ”περαστικοί”, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό τους.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σοηηδίας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους ελληνικούς φορείς της Στοκχόλμης, συζήτησε το σοβαρό αυτό θέμα και κατέληξε στα εξής:

– Απορρίπτουμε συνολικά τον νέο νόμο
– Απαιτούμε την αποστολή εκπαιδευτικών και βιβλίων έτσι ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα το σχολείο και τα τμήματα σε ολόκληρη τη Σουηδία
– Να σταματήσει κάθε ανάκληση των εκπαιδευτικών

Οι μαζικοί φορείς του ελληνισμού της Σουηδίας με επικεφαλής την ΟΕΣΚΣ, θα αγωνιστούν για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών μας.
Καλούμε τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους Έλληνες της Σουηδίας, να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και την επερχόμενη πλήρη κατάργηση των σχολείων και τμημάτων.

Στοκχόλμη 13/10/2011

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΚΣ

 

http://www.grekiskariksforbundet.se

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s