Οι στόχοι της ΟΕΣΚΣ και με ποιο τρόπο τα καταφέρνουν.

Στο παρόν άρθρο θα σχολιάσουμε 2 παραγράφους απο το καταστατικό της ΟΕΣΚΣ δηλαδή της Ομοσπονδίας Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας. Το καταστατικό είναι γραμμένο στα σουηδικά αλλά πιστεύουμε οτι οι αναγνώστες μας που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα άρθρα οτι γνωρίζουν την σουηδική γλώσσα. Οι περισσότεροι απο τους συμπατριώτες μας που ενδιαφέρονται άμεσα για τους 2 παραγράφους που θα σχολιάσουμε είναι μέλη Ελληνικών συλλόγων στην Σουηδία και τα ΔΣ των συλλόγων τους αποδέχονται το παρόν καταστατικό κάθε δύο χρόνια στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.

Το παρόν καταστατικό λοιπόν ισχύει για την περίοδο μετά του τελευταίου 19ου συνεδρίου που έγινε στις  2-3-maj 2009.

*υποσημείωση οτι η οικονομική κρίση έχει ήδη αρχίσει να χτυπά και την πατρίδα μας στα αδύνατα της σημεία, την συγκεκριμένη περίοδο, και η ΟΕΣΚΣ μας αντιπροσωπεύει ασπροπρόσωπα στους πάντες εδώ στην Σουηδία που ζούμε.

Stadgar efter den 19e kongressen

Artikel 1
Namn:
Omospondia Ellinikon Silogon ke Kinotiton Souidias (OESKS)
Grekiska Riksförbundet i Sverige

Artikel 2
Riksförbundet har sitt säte i Stockholm

Artikel 3
Riksförbundets mål är: Εδώ περιγράφονται οι στόχοι της ΟΕΣΚΣ
1. att bevara, utveckla och presentera den nationella, språkliga och kulturella identiteten inom ramen för ett multikulturellt svenskt samhälle.

Να παρουσιάσει την κουλτούρα μας στους Σουηδούς για να καμαρώνουν με την πολυεθνική κουλτούρα στην σουηδική κοινωνία. Πως την παρουσίασε στους σουηδούς, μάλλον μέσω των κοινοτήτων. Το περιοδικό το κλείσανε. Όλοι οι καλεσμένοι σουηδοί στις Ελληνικές κοινότητες όταν έχουν εκδηλώσεις δεν μπορούν βεβαίως να αμφισβητηθούν.

2. att samordna, stödja och presentera medlemföreningarnas arbete.

Να συμετάσχει, και να βοηθάει, και να παρουσιάζει τις εργασίες που γίνοντε στις Ελληνικές κοινότητες ! Βεβαίως στο περιοδικό που κλείσανε, στην ιστοσελίδα της ΟΕΣΚΣ και στις αιτήσεις προς τις υπηρεσίες για να παίρνουν χρήματα.

3. att representera greker i Sverige och hjälpa till med att lösa deras problem.

Να μαθαίνει στους νεοερχόμενους Ελληνες τις σχετικές πληροφορίες για την Σουηδία και να τους βοηθάει να λύνουν τα προβλήματα τους. Βεβαίως μέσω των κοινοτήτων που συχνάζουν όλοι αυτοί οι νεοερχόμενοι συμπατριώτες μας. Και ποιός δεν άκουσε μέλη ΔΣ των κοινοτήτων να λένε οτι εμείς δεν είμαστε γραφείο εύρεσης εργασίας, ή εύρεσης κατοικίας, ή το περίφημο <φιλαράκι μακριά απο τους Έλληνες για να πας μπροστά εδώ στην Σουηδία>.

4. att motverka rasism och främlingsfientlighet både i samhället och i arbetslivet, samt uppnå jämlikhet med landets befolkning.

ΑΑΑΑ μάλιστα για αυτό το σημείο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Τον ρατσισμό των Ελλήνων κατά των Σουηδών τον καταπολεμάει η Ομοσπονδία μας καθημερινώς. Προσωρινό παράδειγμα είναι όλες αυτές τις μέρες που οι Σουηδικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, οι τράπεζες, και λοιπές υπηρεσίες στην Σουηδία που έχουν κάνει την Ελλάδα σκουπίδι, και παράδειγμα προς αποφυγή, ακούσατε την ομοσπονδία μας που μας αντιπροσωπεύει περήφανα να πει τίποτα;  Όχι βέβαια, και ούτε και αφήνει κανένα μέλος της να πει τίποτα δημοσίως. ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ !!!

5. att kämpa för nationella och samhälleliga grekiska frågor samt skapa opinion både i Sverige och internationellt.

Ιδρώτα να δείς που κάνουνε, ιδικά εκείνος ο πρόεδρος και ο γραμματέας μόνο για αυτά δα, τρέχουνε καθημερινώς στις υπηρεσίες για να μας αντιπροσωπεύσουν σαν Έλληνες και τα καλύτερα παιδιά. Πως αλλιώς θα μας δίνουν τα φράγκα; Εύκολο νομίζετε οτι είναι;
6. att medverka i aktiviteter som värnar freden och miljön.

Βεβαίως να δίνουμε κανένα ψιλό στις κοινότητες για να έχουμε ειρήνη αναμεταξύ μας σαν Έλληνες εδώ στην Σουηδία διότι αν έχουμε φασαρίες συνέχεια  θα πρέπει να τρέχουμε βόρεια Σουηδία, νότια Σουηδία, αριστερά και δεξιά…   Ξέρετε πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τόσα ταξίδια συνέχεια;  Πιο καλά να έχουμε ειρήνη λοιπόν.

Artikel 4
Riksförbundet och dess medlemmar, Kommuner-Föreningar är partipolitiskt oberoende.

ΑΑΑ εδώ όλα και όλα κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα για αυτό !

Μόνο για τις εκλογές τις Ομοσπονδίας κατεβαίνουνε με κόμματα για να είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες. Δεν είναι κανένας εξαρτώμενος…

Α παραλίγο να ξεχάσω και το ΠΑΜΕ. Μόνο με αυτούς μιλάνε απο τα κόμματα τις Ελλάδας  και αυτό μπορείτε βεβαίως να το διαπιστώσετε διαβάζοντας και την ιστοσελίδα της ΟΕΣΚΣ.

Artikel 5
Medel för att uppnå målen:

Εδώ θα πούμε με ποιο τρόπο τα καταφέρνουν όλα αυτά τα παραπάνω.

1. Riksförbundet samarbetar med myndigheter, organisationer, enskilda personer både i Sverige och i Grekland för att förverkliga målen

Συνεργασίες με τις υπηρεσίες, οργανισμούς και διαφορετικά άτομα στην Σουηδία και στην Ελλάδα.

2. Samarbetar med andra invandrarorganisationer i Sverige för att föra fram gemensamma frågor

Για να μην τα παίρνουμε μόνο εμείς οι Ελληνες τα φράγκα απο το Σουηδικό κράτος και μας πάρουνε χαμπάρι και μας τα κόψουνε, μαθαίνουμε μερικά κόλπα και στους άλλους ξένους .

3. Samarbetar med grekiska organisationer i Europa (S.O.E.O.K).

Τα κόλπα πάνε και έρχονται λένε πίσω-μπρος και με τους Έλληνες που ζούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

4. Massmedia

Συνεργασίες λένε με κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες,  μόνο με το Grekisk.se δεν συνεργάζονται λένε διότι δεν μας χρειάζονται. Το είπαν και στις κοινότητες μέλη τους βεβαίως, καμία συνεργασία με το   Grekisk.se

5. Riksförbundet använder sig av varje annat lagligt medel som anses vara till gagn för dess angelägenheter.

Βεβαίως η ΟΕΣΚΣ χρησιμοποιεί οποιαδήποτε άλλα νόμιμα μέσα  βρεί για διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο της.

Advertisements

2 thoughts on “Οι στόχοι της ΟΕΣΚΣ και με ποιο τρόπο τα καταφέρνουν.

 1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

  Η ΠΑΜΚΕ ΣΟΛΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
  ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ.

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 8,παρ.1. το τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας συνέρχεται κάθε δύο χρόνια και κατά τον μήνα Απριλιο. Ο δε ακριβής χρόνος του Συνεδρίου πρέπει να ανακοινώνεται ,3 μήνες ενωρίτερα.Τον Μάίο του 2011,έπρεπε να ,φυσιολογικά να διεξαχθεί το 19ο Συνέδριο.¨Ομως σαν κύρια αιτία αναβολής επικαλέσθηκαν,σύμφωνα με επίσημες και επώνυμες πληροφορίες ,οι καθοδηγητές του Δ.Σ.,΄΄ αφ ενός την κακή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας και αφ ετέρου,ότι οι κοινότητες,οι περισσότερες,είναι υπό διάλυση,και δεν υπάρχουν προθυμα μέλη΄΄.
  2. Συνέδριο Νεολαίας δεν έχει πραγματοποιηθεί ,παρά το ότι δηλώθηκε το αντίθετο. Η αιτία είναι ότι ,απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΛΑΙΑ..Οι δηλωθέντες αριθμοί νέων είναι πλασματικοί,κοινώς ΄΄μαιμούδες΄΄,,αποβλέποντας,μόνον στην απορρόφηση,των υψηλών επιδομάτων,(1.003.392).
  ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝ την βαλτώδη κατάσταση,που έχει περιέλθει η Ελληνική Παροικία,εδώ και αρκετό καιρό,εξ αιτίας των προαναφερθέντων,καθοδηγητών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ, υπό …….την τυφλή ανοχή των υπηρεσιών,σουηδικών και ελληνικών.
  ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ,συνυπέυθυνους ,είτε άτομα ,είτε υπηρεσίες,που σκοπίμως ,υποθάλπτουν, τόσον με επιδοτήσεις κρατικές,όσο και δια της παρουσίας των σε διάφορες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας και της υπό αυτήν καθοδηγούμενης κοινότητας ,κομματικό φερέφωνο του Κ.Κ.Ε.
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ,ότι ενισχύουν οικονομικώς ,τις ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ,χρήσεις και καταχρήσεις των επιδομάτων,προερχομένων από Σουηδούς και Ελληνες (βαρέως) φορολογούμενους,χωρίς να λαμβάνουν υπ όψην των ότι, οι της Ομοσπονδίας,βαρύνονται ενδεικτικώς και αποδεικτικώς με σωρείαν κατηγοριών για ατασθαλείες δημόσιου χρήματος.
  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΜΕΝ και να ληφθή υπ όψην παντός αρμοδιου επιδοτούντος, ότι η ΜΕΓΙΣΤΗ πλειοψηφία των Ελληνικών Οργανώσεων ,δεν εκπροσωπειται από την Ομοσπονδία,με αποτέλεσμα η αναζήτηση των ονομάτων που θα συγκροτούν το συζητούμενο για το φθινόπωρο Συνέδριο,να γίνεται μεταξύ των κομματικών παρατάξεων ,από τις οποίες αποτελείται η σημερινή Ομοσπονδία.Ομοίως ,ισχύει και σε μελλοντική συμμετοχή στο Δ.Σ.του Ελληνικού Ιδρύματος.
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ ότι η παρούσα λειτουργεία την Ομοσπονδίας είναι ΣΚΟΤΕΙΝΗ και δεν αρμόζει σε έναν οργανισμό που πιστευει ότι εκπροσωπεί τον Ελληνισμό,να διακινδυνεύει την υπόληψη χιλιάδων Ελλήνων της Σουηδίας ,καθώς και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία επί χρόνια χρηματοδοτεί,χωρίς τα επιδόματα αυτά να αναφέρονται κάπου.
  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΜΕΝ,ότι παλαιότερα υπήρχαν μαρτυρίες συμβούλων,καταξιωμένων στην Σουηδική κοινωνία,ότι…..΄΄ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕ το 70% των οικονομικών πόρων κάτω από το τραπέζι.Δεν υπάρχει κανένας κανόνας,ούτε καταστατικό τηρείται,τίποτε απολύτως.Αλλάζουμε πρακτικά,εξαφανίζουμε έγγραφα,αλλά λέμε και άλλα κάνουμε .Ρίχνουμε στάχτη στα μάτια,αρνούμενοι να παρουσιάσουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία στην Επιτροπή Ελέγχου με διάφορες προφάσεις.Αρνούμαστε να ενημερώσουμε συμβούλους για τα οικονομικά μεγέθη΄΄.
  ΕΦΙΣΤΟΥΜΕΝ την προσοχή της αρμόδιας υπηρεσίας UNGDOMSSTYRELSEN,η οποία χορηγεί αφειδώς,την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ομοσπονδία νέων, ι διά μέσου της οποίας ,οι επιδοτήσεις καταλήγουν για χρηματισμό ,μεγαλοδικηγόρων,καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικης Πρεσβείας,οι οποίοι διά απρόβλεπτων χορηγειών, συμβάλλουν στην διατήρηση,ενός σαθρού και διαβρωμένου πλέον ,φορέα και στην διασπάθηση πολύτιμων Ελληνικών Ευρώ.
  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΜΕΝ,ότι καταχρήσεις επιδομάτων από την προεδρία της Ομοσπονδίας,έχουν καταγγελθεί και επισημανθεί,ήδη από το 1999/624-D-0027,Ekonomisk Redovisning av Hela Projektet (Grekiska Riksförbundet)
  ΕΠΙΣΕΙΟΜΕΝ την προσοχή προς κάθε χορηγόν και οφείλουμε να ενημερώσουμε ,ότι θα προβούμε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τόσον της Σουηδίας ,όσον και της Ελλάδος,μέσω της Ελληνικής Κυβέρνησης,δια να επιληφθούν του όλου θέματος που ταλανίζει και διασύρει τον Ελληνισμό.

  ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

  Κοινοποίησης
  Πρωθυπουργό Ελληνικής Κυβέρνησης,
  Υπηρεσία Απόδημου Ελληνισμού,
  Ελληνα Υφυπουργό Εξωτερικών διά μεταναστευτικά θέματα,
  Ελληνική Πρεσβεία,στη Στοκχόλμη
  UNGDOMSSTYRELSEN
  LÄNSTYRELSEN i Stoκ

 2. Αγαπιτοί συμπατριώτες.Δεν θέλω να σας πω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Διαβάστε όμως την ιστορία της Στέγης και θα βγάλετε δική σας γνώμη.Γιατί πιστεύω ότι έχετε κάποιο σέβας στους τρεις ιδρυτές.Μπείτε στο grekisk.se ιστορία και εκεί θα βρείτε χειρόγραφα που βγάζουν μάτια και διαβάζοντας τα θα βγάλετε σπυράκια.Διαβάστε το γράμμα του υπουργείου Εξωτερικών στην Βουλή και άλλο γράμμα του απόδημου ελληνισμού που λέει ότι δόθηκαν στην στέγη στο διάστημα αυτό από το 1989 μέχρι το 1995, 25,5εκκατομύρια δραχμές.Διαβάστε 17 Οκτωβρίου 2003 .Ποιός πρόεδρος της στέγης ,μάζευε τα ενοίκια τοις μετριτοίς και πλήρωνε χρέη χέρι χέρι. και έβγαζε από την τσέπη 20000 κορώνες.Διαβάστε ακόμα το γράμμα του αγίου ιωάννη σε υπουργεία στην ελλάδα και φορείς εδώ.Λένε.Ο κύριος στόχος μας είναι να εφιστήσουμε την προσοχή όλων των μελών της παροικίας μας σε μια απλή αλήθεια.Δηλαδή η ενεργούμε δραστικά και με αποφασιστηκότητα για να βγάλουμε τον κόπρο του Αυγεία (ΟΕΣΚΣ) από μέσα και να μετατρέψουμε το ίδρυμα σε πολιτιστικό φορέα η το αφήνουμε σε αυτήν την άθλια κατάσταση που το κατάντησε ο αυτόκλητος ιδιοκτήτης του,*ΟΕΣΚΣ,χρεωμένο,καταληστευμένο,εξευτελισμένο,κακοποιημένο,εγκατελειμένο. Διαβάστε για το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για την δημιουργία ΚΑΠΗ αξίας 700000 κορωνών.Που πήγαν τα λεφτά,που κατηγόρηθηκε η Ομοσπονδία επώνυμα με αριθμό προτ.Hella projektet nr 1999/624-D0027 .Και άλλα που πρέπει εσείς που έχετε τις ιστοσελίδες να βαζετε τα γράμματα κατευθείαν όπως είναι και όχι σε πως το λενε λινκ.Ποιοί ήταν τότε.Ποιοί είναι τώρα. 1+1=1.Δείτε τις πράξεις τους και πάρτε θέση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s