Στοκχόλμη. Παρέμβαση του κ. Χατζηπαυλή στα κοινά της παροικίας μας.

Οι υπολογιστές της παροικίας έχουν πάρει φωτιά. Θέματα πολλά. Ομοσπονδία συνέδριο, το ίδρυμα ελληνική πολιτιστική στέγη, τα σχολεία και άλλα πολλά. Προτάσεις όμως λίγες.

Η Ομοσπονδία βάλλεται από παντού και δικαιολογημένα.Τα τελευταία χρόνια, αντί να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα τα έκαναν θάλασσα.Με το έτσι θέλω ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας έπαιρναν αποφάσεις η τις κατέβαζαν στο συνέδριο και οι υποστηρικτές τους, πολλές φορές  τα ψήφιζαν χωρίς να γίνεται διάλογος, π.χ. καταπατώντας το καταστατικό το 2005 στο 17 συνέδριο απέκλεισαν κοινότητες και δεν τις άφησαν να λάβουν μέρος ,όταν πρόβλεπαν οτι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την εξουσία. Η κρατική μεταναστευτική υπηρεσία τότε, τους έκρινε αντιδημοκρατικούς μεταξύ άλλων, ψήφισαν το απερχόμενο Δ.Σ της Ομοσπονδίας να  συμμετέχει στο νέο συνέδριο αυτόβουλα.Δηλαδή να μπαίνουν από το παράθυρο ,χωρίς να εκλεγούν από κάποια κοινότητα.Κάνουν μέλη της Ομοσπονδίας με το σταγονόμετρο, για να μην υπάρχει κίνδυνος  και φύγει η καρέκλα κάτω από τα πόδια τους.Για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές του καταστατικού, έγραψαν οτι έγινε συνδιάσκεψη το 2008. πράγμα που δεν μπόρεσαν να αποδείξουν, οτι όντος έγινε.Ανέβαλαν το 20ό συνέδριο για το Φθινόπωρο, ενώ από τον Απρίλιο μέχρι τώρα Νοέμβριο, δεν έγινε κάτι που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή ούτε είδαμε κάποια κίνηση που να δικαιολογεί οτι η αναβολή αυτή  ήταν αναγκαία.

Ερωτήσεις:
Το συμβούλιο της ΟΕΣΚΣ γιατί να είναι 13 και όχι 7μελές; Δεν χρειάζονται παραπάνω.
Τα γραφεία είναι μεγάλα.Ένα γραφείο το ένα τρίτο αυτού φθάνει.

Να μας πουν 2,5 χρόνια τώρα, με  πόσα χρήματα επιδότησαν τις κοινότητες και με πόσα η νεολαία τις κοινότητες των νεολαίων;

Δεν έχουν καταλάβει οι προύχοντες οτι τις επιδοτήσεις τις παίρνουν γιατί οι κοινότητες είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Χωρίς κοινότητες δεν υπάρχει Ομοσπονδία. Εμείς στη κοινότητα της Τένστας, δεν μας έδωσε ποτέ οικονομική ενίσχυση η Ομοσπονδία.Γιατί να είμαστε μέλη;

Ακούγονται φωνές για νέα Ομοσπονδία.Δηλαδή πως το σκεφθήκατε;
Με πόσες κοινότητες και με ποιες;

Πρώτα θα πρέπει να δημιουργηθούν κοινότητες, να δει ο ελληνισμός την διαφορά σε αυτές, να έλθει κοντά και μετά να συζητάμε για κάποιο άλλο δευτεροβάθμιο όργανο.
Με τις υπάρχουσες δυνατότητες για αρχή, ένα συντονιστικό όργανο η ένα φόρουμ αρκεί.Είναι τόση πολύ μολυσμένη η ατμόσφαιρα στην παροικία μας  που ούτε ένας άλλος Παπαδήμος  μας δεν μας σώζει.

Για παράδειγμα. Όταν άνθρωπος της εκκλησίας με 40 χρόνια υπηρεσία στο κόμμα όπως λέει, δεν ψηφίζει για πρόεδρο στην ΟΕΣΚΣ τον υποψήφιο της παράταξης του, όταν ο πρόεδρος της νομαρχιακής δεν ψηφίζει τον υποψήφιο για πρόεδρο στην ΟΕΣΚΣ απο την παράταξή του, όταν σύμβουλος τα κάνει πλακάκια με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και φτιάχνει εθιμοτοπικό σύλλογο με τις ευλογίες του, για να είναι σίγουρη η εκλογή του και οι τρεις  με την πρώτη, αλλάζουν στρατόπεδο.
Αυτό λέγεται δημοκρατία και δέχονται να είναι κάτω υπό την κηδεμονία του 7%.

Τα θέματα τις παροικίας είναι πολλά.

Με την κρίση στην Ελλάδα και το ρεύμα Ελλήνων που έρχεται στην Σουηδία και χρειάζεται βοήθεια.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας, όπου π.χ. τώρα για να μπεις στο Γυμνάσιο αντί 3 μαθήματα  που χρειαζότανε  να είχες περάσει ,τώρα χρειάζονται 8 μαθήματα.
Εμείς πως θα μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν καλύτερα  την γλώσσα μας και να διατηρήσουν τα ήθη και έθιμα μας; Πως θα  τα βοηθήσουμε να βρουν τον δρόμο τους μέσα στην κοινωνία που μεγαλώνουν και να βγουν χρήσιμοι πολίτες;

Χρειάζονται δυνατές κοινότητες, σωστές κοινότητες, με ρεαλιστικούς στόχους , όπου με την συμπαράσταση των μελών ,να ενεργοποιηθούμε σε κάθε περιοχή και να φέρουμε τον ελληνισμό  κοντά μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε και όσο για την πατρίδα μας να είστε σίγουροι , θα είναι μέσα μας.

Παναγιώτης Χατζηπαυλής

Advertisements

24 thoughts on “Στοκχόλμη. Παρέμβαση του κ. Χατζηπαυλή στα κοινά της παροικίας μας.

 1. Brabo hatzipauli sumfono apolita mazisou

  Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.
  Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της, Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα τόσα ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).

  Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Το τι επακολούθησε ύστερα από αυτή την αποκάλυψη είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τους Έλληνες της Σουηδίας, αλλά και στις σουηδικές υπηρεσίες, με όλο το χαρτομάνι που κυκλοφορούσε τότε από χέρι σε χέρι και από καφενείο σε καφενείο και κοινότητες κυρίως της Στοκχόλμης. Παράλληλα έπαιζε και το σκάνδαλο του ίδιου προέδρου και του σημερινού γραμματέα της ΚΟΒ του ΚΚΕ στη Στοκχόλμη με τα ΚΑΠΗ (φασαρίες και δικαστήρια με την κοινότητα Skärholmen κλπ.). Κι αυτά υπάρχουν στο αρχείο!

  Το αποκορύφωμα της κατάρρευσης ήταν το 2006, όταν η Κρατική Μεταναστευτική Υπηρεσία που χρηματοδοτούσε την ΟΕΣΚΣ διέκοψε την χρηματοδότησή της με το αιτιολογικό ότι την έκρινε αντιδημοκρατική ή στη γλώσσα της γραφειοκρατίας μη δημοκρατικά δομημένη.

  Έκτοτε με διάφορα τερτίπια (παραχαράξεις, πολιτικές παρεμβάσεις, παρεμβάσεις της ελληνικής πρεσβείας κλπ), Χαϊδευτός και Ουλής κατάφεραν να «αναστήσουν» ξανά την Ομοσπονδία τους.

  Είναι γνωστός ο γελοίος αποκλεισμός της Κοινότητας του Rinkeby από το συνέδριο του 2005, επειδή η κοινότητα καθυστέρησε μερικές ημέρες με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής της προς την ΟΕΣΚΣ.

  Ποτέ στην ιστορία της ΟΕΣΚΣ (τουλάχιστον από το 1995) δεν έχει καταβληθεί από καμία κοινότητα ετήσια συνδρομή. Τις ετήσιες συνδρομές τις πλήρωνε η ΟΕΣΚΣ στον ευατό της για να δικαιολογείται στη χρηματοδοτούσα υπηρεσία η οποία απαιτούσε οι κοινότητες να πληρώνουν συνδρομή.

  Το κόλπο αυτό, να πληρώνουν μόνες τους τις συνδρομές ΜΕΡΙΚΕΣ (ανεπιθύμητες) κοινότητες το σκαρφίστηκε η ατρόμητη δυάδα Χαϊδευτός Ουλής και μάλιστα το … χάραξαν και στο καταστατικό!!!!!!!!!

  Η ειρωνεία είναι ότι ενώ Χαϊδευτός και Ουλής ισχυρίζονταν ότι οι συνδρομές έπρεπε να καταβληθούν στην ΟΕΣΚΣ μέχρι 31 Δεκεμβρίου διότι τότε έκλειναν τα λογιστικά βιβλία και ο ορκωτός λογιστής τα ήθελε στην ώρα του για να προλάβει να κάνει την έκθεσή του για τα οικονομικά για το συνέδριο που θα γινόταν τον… Μάιο, η έκθεση του ορκωτού λογιστή δεν έφτασε ποτέ στο συνέδριο.

  Το μαϊμού συνέδριο του Χαϊδευτού και του Ουλή τους απάλλαξε και τους επανεξέλεξε χωρίς την έκθεση του λογιστή!!!!!!!

  Στην αίτηση όμως για χρηματοδότηση και επειδή οι χρημοτοδοτούσα υπηρεσία απαιτεί να επισυναφθεί και η έκθεση του ορκωτού λογιστή, τα δυο λαμόγια Χαϊδευτός και Ουλής έστειλαν αυτή την έκθεση η οποία είχε ημερομηνία 6 (!!!) βδομάδες μετά το «συνέδριο». Κατόπιν εορτής που λέμε.

  Αυτός ήταν ένας από τους λόγους (υπήρχαν σαφώς και άλλοι) που η Κρατική Μεταναστευτική Υπηρεσία τους έκρινε αντιδημοκρατικούς και τους έκοψε τη χρηματοδότηση.

  Πού πάτε ρε λαμόγια τους λέει η υπηρεσία. Κάνατε συνέδριο, πήρατε απαλλαγή, ξαναγίνατε πρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι χωρίς την έκθεση των οικονομικών σας; ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤ!

  Δεν θα πρέπει πλέον να μας ενδιαφέρει, αν η ομοσπονδία του Χαϊδευτού, του Ουλή και του Φουκάκη θα ξανακάνει συνέδριο. Η ομοσπονδία αυτή όλο και περισσότερο, απροκάλυπτα πλέον, κλείνεται στον εαυτό της μέσα στα στενά κομματικά πλαίσια του σταλινικού ΚΚΕ.

  Να μην ξανακάνουν ποτέ συνέδριο και ο πρόεδρος ο Χαϊδευτός να τα εκατοστήσει ως πρόεδρος στην ΟΕΣΚΣ. Και ο Ουλής ισόβιος γραμματεύς.
  Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει ως ενεργούς πολίτες είναι να απαιτήσουμε να μάθουμε γιατί το κράτος, ο φορολογούμενος πολίτης δηλαδή, να επιδοτεί την κλειστή, κομματική, σταλινική οργάνωση του Χαϊδευτού και του Ουλή.

  Η υπηρεσία UNGDOMSSTYRELSEN που χρηματοδοτεί τον Χαϊδευτό οφείλει να λογοδοτήσει!

  Καλό θα ήταν να ρωτηθεί ξανά και το RIKSREVISIONSVERKET!
  Το ίδιο πρέπει να κάνει και το ελληνικό κράτος!

  Να αναμέμουμε σύντομα και πάλι δημοσιεύματα στον ημερήσιο σουηδικό τύπο και ρεπορτάζ στο κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικκών καναλιών για τα καμώματα του Χαϊδευτού, του Ουλή και του Φουκάκη;

  Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε από τη σταλινική σέκτα του Χαϊδευτού είναι να άλλάξει το παραπλανητικό όνομά της γιατί δεν εκπροσωπεί και περισσότερο τώρα κανέναν Έλληνα της Σουηδίας!

 2. Den einai mono to fteksimo stin omospondia ke Xatzipavli, to megalitero fteksimo einai stis ellinikes koinotites pou tin stirizoun kai tin psifizoun ! Ante mia mia na efevgan oi koinotites apo ta sinedria tis OESKS kai meta tha vlepate pia omospondia tha ipirxe simera. Alla opos elege kai o sixoremenos, einai polla ta lefta Ari !!!

  Ntropi stous Ellinikous foreis pou tha psifisoun xana gia aftin tin koroidia kata tou Souidikou kai perissotero kata tou Ellinikou kratous.
  O kathe Ellinikos syllogos stin Souidia exei dikaioma gia xrimatodotiseis kateftian apo to Souidiko kai to Elliniko kratos efoson exei AFM org.nummer sta Souidika…

  XIPNISTE !!!!

  Den mas xriazete pia aftos o foreas…

 3. Ντομάτες δεν έχετε εκεί στην Στοκχόλμη; Που θα γίνει τελικά το περιβόητο συνέδριο της ομοσπονδίας να μαζευτούμε και εμείς κατά κει ρε παιδιά; Κρυφό το κρατάνε ακόμα;

 4. Simfono mazi sou se ena meros kai ego Perseys.Omos oi koinotites exoyn mesa parataxeis kai mia apo aytes einai tou kke i asem.kai na fygoun oi alles parataxeis i asem tou kke pou einai stratiotakia tha meinoun kai tha yparxoun .Alla tha einai megalo ktypima na einai monoi tous,sto perithorio opos stin Ellada kai mia dikaiosi gia tin megali pleiopsifia rtou ellinismou tis paroikias.Alla oi kontres anamesa stis alles parataxeis einai voutiro sto psomi tou kke.

 5. eine kanis dynatos sta mathimaika.Giati exo den mpori to mualo mou na ta sunarmologisi.As
  paroume to anderstorp.Dilosan 137.Pragma adynato.an pari kanis tilefono ton dimo ke rotisi posi ellines eine eki tha pathoun kardiaki prosvoli i anthropi.dilossn 68 neoleous.menoun alloi 69.auti afou eine megali h syntaxiouxi prepi na einai h douleuoun.eseis ti lete.

 6. Den tha katevoun fetos me parataxeis sto synedrio oi koinotites, giafto to kathisteroun mexri na vroun akri pos tha psifisoun. Malon pliopsifiko psifodeltio zitisan oi dinates koinotites kai kolosan oi mages

 7. Opa, evgale to rinkeby kamia episimi anakoinosi pos katevenei sto synedrio kai den to pirame xabari ?
  Na oi protes ntomates kata pou tha pesoun…

 8. » ΟΛΑ ΚΑΛΑ – ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ »
  ( Κειμενο με 41 σειρες, χωρισμενο στα τρια 31 + 6 +3 = 41 )

  Στο αρθρο σας κυριε Χατχηπαυλη , κανετε μια εισαγωγη με 2 γραμμες. Τις κατωθι:

  Οι υπολογιστες της παροικιας εχουν παρει φωτια. Θεματα πολλα, Ομοσπονδια συνεδριο,
  το ιδρυμα Πολιτιστικη Στεγη, τα σχολεια και πολλα αλλα. Προτασεις ομως λιγες.

  Στην συνεχεια ομως τα χαλασατε η τα κανατε θαλασσα οπως λενε . Αυτο δεν μπορει να ειναι
  τυχαιο , και οταν κατι δεν ειναι τυχαιο ειναι σκοπιμο . Λογικο επομενως να μπαινουν βασιμες υποψιες για την αντικειμενικοτητα και τα κινητρα πισω απο σας.

  Αυτο ειναι πασιφανες αφου στην εισαγωγη σας αναφερεστε σε 3 θεματα .
  1,Ομοσπονδια 2. Πολιτιστικη Στεγη και 3. Τα Σχολεια

  Στην αυνεχεια ομως απασχολειστε σε 31 σειρες-γραμμες , μονο με την Ομοσπονδια .
  Παραλειπετε δε εντεχνα ( οχι ξεχνατε ) τα επισης επικαιρα και καυτα θεματα , την Πολιτιστικη Στεγη και τα » σχολεια » ..

  Εαν λοιπον η Ομοσπονδια οπως λενε ειναι ανυπαρκτη ( προσωπικα δεν εχω καμια σχεση μαζυ της ) και η Πολιτιστικη Στεγη οπως και τα» σχολεια » ειναι υπαρκτα, κατι που ενδιαφερει παρα πολλους γονεις και παροικους , γιατι τοτε στο περιθωριο απο σας ?Δεν συμβαινει τιποτα εκει ?

  Εσεις κυριε Χατζηπαυλη που εχετε χρηματισει και προεδρος του Συλλογου Γονεων τι λετε
  για την διασπαση του ελληνικου σχολειου απο τον Ηλια Νικολαιδη με την παρερα του και το ανοιγμα και δευτερου σχολειου ? θα εχουμε και τριτο και πεμτο ?

  Τι λετε για το κλεμμενο blogg με το ονομα του σχολειου και τον επαισχυντο διασυρμο που
  εφαρμοζει εκει ο Ηλιας Νικολαιδης τεως και αυτος προεδρος του Συλλογου Γονεων ?

  Ως γνωστον ο Ηλιας Νικολαιδης πριν καταψηφιστει στην Γ.Σ. των Γονεων με 3 ψηφους σε 107 ανακοινωσε ενυπογραφως οτι παροπλιζει την επισημη ιστοσελιδα για λογους οικονομιας και ανοιγει το blogg -www.grekiskaskolan.wordpress,com. Το ως ανω blogg το εκλεψε οπως και μερος της περιουσιας των γονεων , τα αρχεια και την σφραγιδα του σχολειου

  Ακομη , ποτε αστυνομευτηκαν με βακταρια Γενικες Συνελευσεις Γονεων οπως εκανε ο Ηλιας?

  Δεν ειναι το ιδιο προσωπο ο Ηλιας Νικολαιδης μη εκλεγμενος απο κανεναν αλλα τοποθετημενος απο τον εκπροθεσμο προεδρο Τσαππο σαν γραμματεας της Στεγης που αστυνομευσε και την τελευταια συνεδριαση εκει με απειλη στον εκλεγμενο εκπροσωπο του Συλλογου Γανεων καθηγητη Α.Παπακωστα * Αν δεν φυγεις μονος θα σε πεταξουν εξω τα βακταρια * !

  Δεν ειναι αντικαταστατικη η παρουσια μιας κλικας απο την πρωην ενορια Αγιος Γιαννης που εκπροθεσμα 10 μηνες εχει γαντζωθει στην Στεγη την οποια εχει αποξενωσει απο τον ελληνισμο.

  Ευτυχως οι μερες τους εκει ειναι μετρημενες και στο μονο που ειμαστε συμφωνοι ειναι οι τελευταιες 9 σειρες σας απο 41 που εχουν να κανουν με το τι θετικο γινεται απο δω και περα .

 9. METAFORA APO TIN EFIMERIDA 4 ΤΡΟΧΟΙ

  Απορροφητικότητα σε βαθμό κακουργήματος

  Σεμινάρια-φαντάσματα και λίστες-μαϊμούδες σκάρωνε σε ένα δυάρι στη Στοκχόλμη η Oμοσπονδία Eλληνικών Συλλόγων, προκειμένου να αποσπάσει επιδοτήσεις ύψους 200.000 ευρώ.

  Το ανώτατο όργανο των Ελλήνων μεταναστών της Σουηδίας, η ιστορική Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, κατηγορείται για απάτες: επί τέσσερα χρόνια εξαπατούσε τον Οργανισμό Λαϊκής Επιμόρφωσης, ABF, εισπράττοντας χρήματα για κύκλους σπουδών που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο Οργανισμός Λαϊκής Επιμόρφωσης.
  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ομοσπονδία των Ελλήνων της Σουηδίας είχε αναλάβει τη διοργάνωση σειράς σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους Έλληνες μετανάστες, στο πλαίσιο προγράμματος για την ενσωμάτωση των μεταναστών στη σουηδική κοινωνία. Ως τόπος πραγματοποίησης των σεμιναρίων δηλώθηκαν τα γραφεία της Ομοσπονδίας και ως υπεύθυνοι κυρίως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα αφορούσε 5.000 ώρες διδασκαλίας, με προϋπολογισμό περισσότερα από 200.000 ευρώ.
  Η απάτη αποκαλύφθηκε, όταν ο Οργανισμός ABF άρχισε μια έρευνα αξιολόγησης της ποιότητας του προγράμματος. Πολλοί Έλληνες μετανάστες πήραν ταχυδρομικά στο σπίτι τους ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο καλούνταν να αξιολογήσουν σεμινάρια στα οποία ουδέποτε είχαν συμμετάσχει. Ακολούθησε έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι οι κατάλογοι των συμμετασχόντων στα σεμινάρια ήταν εικονικοί, ο δε τόπος διεξαγωγής τους ήταν εντελώς ακατάλληλος γι’ αυτήν τη δραστηριότητα: δύο γραφειάκια και μία κουζίνα.
  Ο υπεύθυνος υπάλληλος της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Σανδάλης, παραδέχθηκε ότι κάτω από την πίεση του Διοικητικού Συμβουλίου αναγκαζόταν να υπογράφει τους καταλόγους και να τους στέλνει στο ABF, προκειμένου να εκταμιεύει χρήματα.
  Το σκάνδαλο πήρε μεγάλη δημοσιότητα στο σουηδικό Tύπο, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον δέκα συμπατριώτες μας, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες-μαϊμούδες, έχουν υποβάλει μηνύσεις.
  Στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Στοκχόλμης Dagens Nyheter δημοσιεύτηκε συνέντευξη του προέδρου της Ομοσπονδίας, Χαϊδευτού Κομνηνού, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «σκευωρία των πολιτικών του αντιπάλων».
  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ο πρόεδρος είχε αναλάβει ως εισηγητής πέντε κύκλους, πράγμα που σημαίνει απασχόληση 30 ωρών την εβδομάδα. Σε ερώτηση πώς προλαβαίνει τόσα καθήκοντα, δεδομένου ότι εργάζεται κανονικά οκτάωρο στην τακτική του δουλειά, η απάντηση ήταν: «Mερικές φορές, κοιμάμαι στο γραφείο».
  Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ελληνισμό της Σουηδίας και ανακατατάξεις στις πολιτικές παρατάξεις της Ομοσπονδίας.
  Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν τρεις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, τη Νέα Δημοκρατία και το Συνασπισμό. Ο πρόεδρος είναι στέλεχος της οργάνωσης του ΚΚΕ Σουηδίας και έχει εκλεγεί και με τις ψήφους της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

  http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=347&article=10301

 10. TOXOTIS, on Νοεμβρίου 25, 2011 at 3:57 μμ said: Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση

  Δεν ειναι αντικαταστατικη η παρουσια μιας κλικας απο την Eνορια Αγιος Γιαννης που εκπροθεσμα 10 μηνες εχει γαντζωθει στην Στεγη την οποια εχει αποξενωσει απο τον ελληνισμο?

  Ευτυχως οι μερες τους εκει ειναι μετρημενες. .

  Auta grafei metaxi twn alwn o Ellinogrekos. stin istoselida grekis.se
  O Ameroliptos kai anexartitos pou den ehei shesi me tin omospondia

  APANTISI

  Otan estelne i omospondia 9 atoma sto sumboulio tou Ellinikou Idrymatos totes ti itan?
  Den itan antikatastatikoi i omospondia?
  Ellinogreko kserola totes esu pou eisoun?

  I omospondia eprepe na kanei sunedrio kai ekloges ton Maio tou 2011 kai tha to kanei ton Dekembri tou 2011
  Giati den anafereis kai auto Amerolipte Ellinigreko?

  Toses epistoles sou balame na diabaseis giautes den eheis na peis tipote kurie Amerolipte?
  Sou tis xanabazw ki egw meipws kai apantiseis.

  Na pws afise toElliniko idryma i Elliniki Omospondia

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  kai poio katw sto link deste pws anakenistike to idryma me to simerino sumboulio
  Me tous Θ.ΤΣΑΠΟ , Η.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, Β.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  Οι epistoles pou aforoun tin elliniki omospondia kai to Elliniko Idyma

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

 11. Ο ένας πήγαινε να πουλήσει την ιδιοκτησία του Ελληνικού ιδρύματος στην Στοκχόλμη, και ευτυχώς δεν τα κατάφερε, και μετά ήρθε ο άλλος για να το κρατήσει και να το ανακαινίσει καταχρεώνοντάς το στις τράπεζες.

  Και μετά ;;; Τον Ελληνικό πολιτισμό στους Σουηδούς που μας φιλοξενούν στην χώρα τους, ποιος τον έδειξε συμπατριώτες; Η ερώτηση αφορά βεβαίως και τις δυο αντίθετες πλευρές που μάχονται για την διοίκηση του Ελληνικού ιδρύματος στην Στοκχόλμη.

  Εαν απομονωθήκατε απο την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας στην παροικία της Στοκχόλμης, είναι μόνο για αυτόν τον λόγο; Αλλά εσείς εκεί ! Το ίδιο πανηγύρι, να επαναλαμβάνετε διαρκώς τα ίδια και ίδια χωρίς πλέον καμία ουσία διότι έχετε αποκλείσει παντελώς να μιλάτε για το μέλλον του ιδρύματος, αλλά και για την ανάδειξη του πολιτισμού μας στους Στοκχολμαίους.

  Δυστυχώς αλλά δεν αξίζετε κανενός είδους συμπαράστασης ούτε οι μεν αλλά ούτε και οι δε,
  ΕΚΤΟΣ και αν αρχίσετε εποικοδομητικό διάλογο και απόψεις που θα αφορούν βεβαίως το ίδρυμα και μόνο αλλά έμμεσα. Μεταφέρετε λοιπόν τον πολιτισμό μας επιτέλους στην Στοκχόλμη και τελειώνετε με τους τσακωμούς ! Αρχίστε να σκέφτεστε ανοιχτόμυαλα για την ανάπτυξη του ιδρύματος μέσο του πολιτισμού μας, και να είστε σίγουροι οτι θα κερδίσετε πολύ σύντομα και την υποστήριξη των συμπατριωτών μας στην παροικία.

  Με εκτίμηση
  Κωνσταντίνος Γιόφκος

 12. I Kinisi Aganaktismenwn Ellinwn Souidias prepei na dimiourgisei mia Epitropi Protoboulias gia to “TO PARON KAI TO MELLON TON ELLINWN SOUIDIAS”.

 13. Meta tin anakenisi to Elliniko Idryma diplasiase ta esoda tou.
  To hreos einai elenhomeno 100%

  Paliotera otan to sumboulio to eihe i Elliniki Omospondia kundineuse na ta pari i trapeza ta ktiria apo ta heria ton Ellinon.
  Twra den uparhei tetios fobos

  Kwsta perna apo to Elliniko Idruma kai na deis tis megas alages.
  Kai na pliroforitheis gia ola.

  Oso gia tis ekdiloseis idei arhisan na ginonte. Suntoma tha kikloforisi kai to hroniatiko programma ekdiloseon tou Ellinikou Idrymatos.

  Me filikous heretismous.

 14. @ grekisk .se
  Δεν καταλαβατε ενα πραγμα. Οι σαπιλα των ελληνικων κοματων εχει ελθει στη Σουηδια. Οι εδω ελληνες που ανακατεβονται με τα ελλ. κοματα ειναι το κατακαθι του ελληνισμου και αυτοι κανουν κουμαντο στα κοινα. Αξιοπρεπεις ελληνες & ελληνιδες συχαθηκαν αυτη τη σηψη και δεν πατανε στις ελληνικες δραστηριοτητες των κοματων, ομοσπονδιας στεγης, κοινοτητων κλπ. Που να πατησει αξιοπρεπης ελληνες σε συμβουλια στεγης ομοσπονδιας κλπ τη στιγμη που χρειαζονται 3-4 ιδιοτικοι αστυνομικοι για να μην πλακοθουναι στο ξυλο οι αλητες γκαγκστερ εργατοπατερες του Ελληνισμου. Ασε μετα το ρουφιανιλικι και τα καρφοματα στις αρχες που μας εχει ξεφτυλισει σαν Ελληνες στους Σουηδους. Ασε τις βρισιες και βλαστημιες που ακους στις κοινοτητες, ομοσπονδιες, στεγες, κλπ.Αυτoν τον «πολιτισμο» παραγουν οι ελληνικες οργανωσεις ομοσπονδια και Στεγη. Καφριλα και ξεφτιλα. Οσο υπαρχουν τα ελληνικα κοματα στη σουηδια οι παροικια θα γινει σαν την Ελλαδα. Κλεψα, ρεμουλα αλητια και κακομοιρια.
  Ο κοσμος τοχι τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι. Η ιστοσελιδα «ellinessouidias» ειναι του Πασοκ και η «vregmenisanida» ειναι του KKE και αλληλοβριζονται χυδαια.
  Που τελικα ανοικει το το «grekisk.se» . Στο κομα τις Ντορας? Για να ξερουμαι δηλαδη.

 15. εχεις δικιο καφρε.. της Ντορας ειναι το grekisk του Γιοφκου, του πασοκ οι ellinessoyidias του Σανδαλη και Κοβατσου, η vregnei sanida και και η omospondia του Χουλιαρα του Παγκαλια και του Παπακωστα ειναι του ΚΚΕ, το toxotis του Καλογιαννη ειναι του Κουβελη, το grekiskaskolan του Βαγκου και του γιατρου Νικολαιδη του Καρατζαφερη ,.
  Μονο ο Συριζα και η νεα Δημοκρατια δεν εχουν μπλογκ . του ΚΚΕ

 16. Siga re file mas eheis vrisi patokorfa olous.
  To ean uparhoun sholeia koinotites omospondia kai idryma ta Ellinika Komata doulepsan edw stin souidia gia na dimiourgithoun.
  Esu diladi to pezeis o Ellinas Eleutheros skopeutis Souidias tis souidias?
  Kai brizeis tous pantes?

 17. To KKE stin Ellada einai panta kai pantou mono tou.Mono gia tous opadous tou
  kai ta meli tou. Paradeigma to PAME.Den mporoun na syniparxoun me olous tous ergazomenous
  kai ta alla syndikata .Fovounte kai ti syniparxi stous idious horous giati
  yparhei kindynos na erthoun se epafi me allous anthrwpous me diaforetiki apopsi.
  Fovountai kai to dialogo sa to diaolo to livani.
  Etsi symperiferonte stis sehtes. Apomononoun tous opadous tous kai
  tous xekovoun apo ton exw kosmo gia na tous kontrolaroun to myalo kai ti skepsi.
  Etsi kai dw sti souidia .Fysika ti kathe sekta o kosmos tin ehei grammeni kai
  den asholeite mazi tis.
  Etsi prepei na einai kai edw . Kammia epafi me ti sekta tou KKE kai tis
  organwsis tis.
  Dika mas sholeia,dikes mas koinotites ,diko mas idryma olwn twn Ellinwn
  diki mas dimokratiki omospondia kai astous na kourevonte !
  Poly asholithikame me ti Staliniki sekta .
  Poios aholeite me touis jahovades i tous saientologou kai ti kathe
  logis sekta ?

 18. Το Grekisk.se ανήκει στον κ. Γιόφκο και σε καμία Ντόρα !
  Έχει δημιουργηθεί για όλους τους Ελληνες ανεξαρτήτως παράταξης και πιστεύω.
  Η φωνή του απόδημου Έλληνα είναι η δικιά σας φωνή συμπατριώτες.

  Σε ποια πολιτική παράταξη πιστεύει ο Γιόφκος προσωπικά αυτό νομίζω δεν σας ενδιαφέρει.
  Αν ενδιαφέρεσαι για το μέλλον της παροικίας και το καλό του Ελληνισμού, δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να ανήκεις σε κάποιο Ελληνικό πολιτικό κόμμα.

  Αυτή η νοοτροπία σας έφερε στα αδιέξοδα που βρίσκεστε σήμερα…

 19. @grekisk.se
  Ετσι λενε φιλε Γιοφκο ολες η Ελληνικες σελιδες που αναφερει η Κυρια Ιωαννα παραπανω.
  Ολες για το καλο του ελληνισμου μιλανε, αρκει να μην ειναι εναντιον του κοματος απο οπου τα παιρνουν χοντρα. Τοτε αρχιζει το βρισιμο και η λασπολογια.

 20. Η διαφορά του grekisk.se με τα μπλόγκς που διαβάζει η Κυρία Ιωαννα παραπάνω και εσυ φίλε κάφρος Ελληνας, είναι πολύ μεγάλη για συγκρίσεις.
  Αν βέβαια σε εκφράζουν αυτά τα μπλόγκς καλύτερα απο το grekisk.se θα μπορούσες να συνεχίσεις να τα διαβάζεις για την πάρτι σου.
  Αν πραγματικά αναζητείς διάλογο όμορφο και σοβαρό, έστω και με διαφορετικές γνώμες απο την δικιά σου, τότε καλώς ήρθες στο grekisk.se φίλε κάφρος Ελληνας…

 21. ioanna
  Gtiaxe ena blogg gia ta kakommoira kwmata pou den exoun.
  kai pouse fgale kai tis paropides.
  gia na vlepeis gyro sou.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s