Τα όπλα αιτία της εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!

Το ομολογουμένως περίεργο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Δημοκρατία, ξεκινά αναφέροντας ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!Οι δυο «μεγάλοι» της Ευρώπης μάλιστα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Η κατανομή προκαλεί επίσης ερωτήματα, αφού οι Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale και οι Γερμανοί… άρματα μάχης Leopard (!), ενώ στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται ποιος θα λάμβανε την παραγγελία για τις φρεγάτες οι οποίες επίσης αναφέρονται! Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο σημείο είτε ο συντάκτης του άρθρου δεν κατανόησε το τι του αναφέρθηκε, αν και το ενδεχόμενο οι πληροφορίες που του μεταφέρθηκαν από τις πηγές να ήταν προβληματικής αξιοπιστίας, δεν είναι αμελητέο.

Το άρθρο – που πολύ μοιάζει με σενάριο – συνεχίζει λέγοντας ότι Γερμανία και Γαλλία δεν είχαν στα χέρια τους υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου να τους διασφαλίζει και επειδή ακολούθησε η «αποπομπή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (dismissal) του πρώην πρωθυπουργού και η ανάδειξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, φοβήθηκαν ότι τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας ήταν στον αέρα, αφού «κανείς δεν αναμένει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και να σκεφτεί την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων τη στιγμή που οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλών έχουν φθάσει επίπεδα χωρίς προηγούμενο, οι συντάξεις θα μειωθούν σε κάτω του ορίου επιβίωσης επίπεδα και τα διάφορα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα σταματήσουν να πληρώνουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με την εκτίμηση ότι με τα παρόντα στοιχεία είναι δύσκολο να αναμένει κανείς από τον Σαμαρά να υπογράψει τις εγγυήσεις που του ζητούνται ειδικά όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας υπογραφές. Για να συμπληρώσει ο συντάκτης, ότι η πλέον λογική εξέλιξη είναι ο Σαμαράς να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού πρώτα όμως αποσύρει τους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του.

Είναι προφανές ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα κάπου πάσχουν συνολικά, αν και την υπόθεση θα ξεκαθάριζαν δηλώσεις των πρωταγωνιστών του δημοσιεύματος…
http://www.defence-point.gr/news/?p=28138

Grekisk.se

Το παρόν άρθρο δημοσιεύετε επίσης και στα Αγγλικά

Advertisements

One thought on “Τα όπλα αιτία της εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

 1. Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

  Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως η δέσμευση του ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ [EUR=X] είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
  Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει ότι στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
  Τονίζει επίσης εκ νέου πως η ΝΔ υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους.
  Σημειώνει, ωστόσο, ότι βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος.
  Πρόθεση της ΝΔ, όπως εξηγεί, είναι να αναδείξει αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.
  Αγνωστο παραμένει αν η επιστολή θα ικανοποιήσει την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχουν ζητήσει ενυπόγραφες δεσμεύσεις από τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

  Αναλυτικά η επιστολή:
  «Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: »συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.»
  Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
  Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
  Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
  Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει »εργαλεία» που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
  Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
  Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
  Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
  Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
  Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
  Με εκτίμηση,

  Αντώνης Κ. Σαμαράς
  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

  Mε ανοιχτή επιστολή η δέσμευση Καρατζαφέρη
  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο Ράδιο 9 ανέφερε πως θα δώσει γραπτές δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ, όμως εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση της τρόικας. Όπως ανέφερε, είπε στους εκπροσώπους της ότι είναι »πολιτικώς άκομψο» να αδειάσει έναν από τους εταίρους που είναι στη κυβέρνηση, ζητώντας του να υπογράψει «όταν ο άλλος (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) δεν θέλει να υπογράψει, γιατί αν υπογράψω, τότε, τον »αδειάζω». Και αν τον αδειάσω, τότε αυτό το εγχείρημα της κυβέρνησης Παπαδήμου που εσείς επιθυμείτε, θα πάει στο »βρόντο»».
  Πρόσθεσε πως αυτό το οποίο μπορεί να κάνει είναι να συντάξει μια επιστολή στον ελληνικό λαό και να τους πει για ποιο λόγο οδηγείται σε αυτή την απόφαση και θα κοινοποιήσει αυτό το άρθρο στη κομματική του εφημερίδα: «Είπα στην τρόικα ότι: Αυτό που αποφάσισα εγώ είναι να μην κάνω δήλωση, όπως ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να κάνει δήλωση. Δεν θα »άδειαζα» εταίρο, είτε αυτός ήταν ο κ. Σαμαράς, είτε αυτός ήταν ο κ. Παπανδρέου. Εφόσον δέχθηκαν τον τρόπο που βρήκα και σκέφτηκα, τότε λοιπόν δεν έχω ευθύνη απέναντι κανενός».
  Πρόσθεσε ακόμη πως «η εμμονή για μια υπογραφή» για εκείνον συνιστά σύμβαση: «Εμείς μεν υπογράφουμε ότι θα τηρήσουμε όλα αυτά, αλλά εννοείται δια της επιμονής σας, θα ολοκληρώσετε μέχρι τέλους αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί».
  Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s