Ελληνική Πολιτιστική Στέγη, 28 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώθηκε η απόφαση της Νομαρχίας για την ματαιωθείσα συνεδρίαση στις 28 Οκτώβρη 2011 στην Πολιτιστική Στέγη. Η απόφαση δικαιώνει τους φορείς της παροικίας που επί ένα χρόνο απο κοινού έχουν προσπαθήσει να πείσουν το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Στέγης να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

Για τα διαδραματισθέντα στην συνεδρίαση της 28 Οκτώβρη 2011 υπάρχει προηγούμενη ανακοίνωση της  Ομοσπονδίας.  Μετά την αποχώρηση των αντιπροσώπων των φορέων η συνεδρίαση όμως συνεχίστηκε και το πρώην Διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, παραβαίνοντας για μία άλλη φορά τα καταστατικά, να διορίσει δύο αντιπροσώπους απο νεοϊδρυθέντα σύλλογο γονέων.

Η Νομαρχία στην απόφασή της:

 1. Θεωρεί ότι η συνεδρίαση της 28 Οκτώβρη απέτυχε να εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο και γιαυτό το λόγο καλεί νέα  καταστατική συνεδρίαση στα γραφεία της Νομαρχίας στις 12 Ιανουαρίου 2012.
 2. Καλεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των φορέων να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλέξουν τα όργανα του Ιδρύματος.
 3. Αφαιρεί από τον πρόεδρο του προηγουμένου συμβουλίου την αρμοδιότητα να προεδρεύσει της συνεδρίασης ορίζοντας ως πρόεδρο υπάλληλο της Νομαρχίας.
 4. Θεωρεί επίσης ως άκυρη τη διαγραφή του Αποστόλη Παπακώστα καλώντας τον να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.
 5. Δεν δέχεται την προσπάθεια παράτυπης εκλογής δύο μελών του ΔΣ απο σύλλογο που δεν αναφέρεται στο καταστατικό του Ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με του υπόλοιπους φορείς θα συνεχίσει τις δραστηριότητες για την εκλογή και συγκρότηση νέου ΔΣ και οργάνων.  Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα οριοθετήσει μια νέα δημιουργική πορεία στο Ίδρυμα με όλους τους Ελληνες της παροικίας σαν κύριους άξονές της.

laenstyrelse_apofasi_stegi_111125

http://www.grekiskariksforbundet.se

Advertisements

4 thoughts on “Ελληνική Πολιτιστική Στέγη, 28 Νοεμβρίου 2011

 1. Stis 12 Ianouario pali tha dikeothei i koinotita tou Agiou Ioanni.
  perimenete , kante ligi upomoni mehri tis 12 Ianouariou.

 2. Na pws afise toElliniko idryma i Elliniki Omospondia

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  kai poio katw sto link deste pws anakenistike to idryma me to simerino sumboulio
  Me tous Θ.ΤΣΑΠΟ , Η.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, Β.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  Οι epistoles pou aforoun tin elliniki omospondia kai to Elliniko Idyma

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

 3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  2011-12-02

  Το ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος είχε ως τακτική να μη σχολιάζει τα χοντροειδή ψέματα και τις στρεβλώσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), της ομοσπονδίας των σφραγίδων.

  Δυστυχώς, με την τελευταία ανακοίνωση του το παράνομο και αντικαταστατικό ΔΣ της ομοσπονδίας των σφραγίδων προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

  Η ΟΕΣΚΣ, η ομοσπονδία των σφραγίδων, που με τις γνωστές γκεμπελίστικες μεθόδους της όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 είχε, με τις εγκληματικές πράξεις της εναντίον του ιδρύματος, καταστρέψει το μοναδικό κτίριο του Ελληνισμού στη Στοκχόλμη. Είχε κατά καιρούς διορίσει παράνομα διοικητικά συμβούλια στο ίδρυμα αποτελούμενα από άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί από διοικητικά δικαστήρια και εκδιωχθεί από το ίδρυμα, όπως η Μαρία Χουλιάρα, η Φραντσέσκα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Αντωνιάδης, η Όλγα Μαργέτη και πολλοί άλλοι.

  Ο έκπτωτος (η θητεία του έχει λήξει από τις 2 Μαΐου 2011) «πρόεδρος» Κομνηνός Χαϊδευτός προσπάθησε, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης το 2001 και την γραπτή μαρτυρία του μεσίτη, να πουλήσει με πλαστά έγγραφα και τίτλους ιδιοκτησίας το μοναδικό πολιτιστικό κτίριο των Ελλήνων στη Στοκχόλμη. Έχει ακόμα το θράσος ο Κομνηνός Χαϊδευτός να αυτοπροτείνεται και σαν υποψήφιος για το ΔΣ του Ιδρύματος!

  Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην με την εκλογή καινούριου νόμιμου ΔΣ στο ίδρυμα μετά από παρέμβαση της Νομαρχίας Στοκχόλμης, η οποία σύμφωνα με το Νόμο έχει την εποπτεία του ιδρύματος.

  Το νέο νόμιμο και επικυρωμένο από τη Νομαρχία Στοκχόλμης ΔΣ του ιδρύματος την προηγούμενη χρονιά έφερε σε πέρας το τιτάνιο έργο αναστήλωσης του ετοιμόρροπου, από την κακουργηματική και με πλαστό καταστατικό διοίκηση της ομοσπονδίας των σφραγίδων, κτιρίου στη διεύθυνση Idungatan 4.

  Την προσπάθεια αυτή προσπάθησαν μερικοί της ομοσπονδίας των σφραγίδων να τορπιλίσουν με το να δυσφημήσουν το νόμιμο ΔΣ του ιδρύματος στην τράπεζα, χωρίς βέβαια να πετύχουν τους καταχθόνιους σκοπούς τους.

  Φέτος προσπάθησαν με τους δήθεν ακαδημαϊκούς αχυρανθρώπους τους να σταματήσουν το πρόγραμμα του ιδρύματος για τη στήριξη της ελληνόγλωσσης παιδείας, μια πράξη άκρως ανθελληνική ειδικά τώρα που η ελληνική εκπαίδευση των αποδήμων δοκιμάζεται σκληρά.

  Δεν δίστασε η ομοσπονδία των σφραγίδων να στείλει και τους τραμπούκους της, Κωνσταντίνο Συνοδινό και Παύλο Ξανθόπουλο για να εκφοβίσουν μέλη του ΔΣ οι οποίοι αργότερα καταδικάστηκαν για βιαιοπραγίες.

  Τέλος χαλκεύει και παραφράζει το τελευταίο έγγραφο της απόφασης της Νομαρχίας στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι το καινούριο νόμιμο ΔΣ μετά την 28η Οκτωβρίου 2011 απαρτίζεται από 7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά, σύνολο 10 και φυσικά μπορεί νομίμως να λαμβάνει αποφάσεις.

  Στην συνεδρίαση στις 12.1.2012 θα λάβουν, σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού του Ιδρύματος, την απάντηση που τους αναλογεί.

  Η ΟΕΣΚΣ, η ομοσπονδία των σφραγίδων, εσκεμμένα δεν δημοσίευσε την τελευταία, την σημαντικότερη σελίδα της απόφασης της Νομαρχίας Στοκχόλμης που αποδεικνύει ποιο είναι το νόμιμο συμβούλιο εκλεγμένο για 3 χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο άφαντος εδώ και 4 χρόνια Ιωάννης Κωνστάντης, ο γραμματέας της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ και διορισμένος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των σφραγίδων στο ίδρυμα, θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση αυτή τη φορά.

  Ο εμπεγμός των Ελλήνων από την ομοσπονδία των σφραγίδων, που το κυριότερο μέλημά της είναι η με ψευδή στοιχεία απορρόφηση και διασπάθιση κρατικών επιδοτήσεων, έχει τελειώσει.

  Το Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να δεχτεί στο ΔΣ τους ανθρώπους που ενεργούν για ίδιον όφελος, κατά του ελληνισμού και εναντίον του ιδρύματος, αλλά αντίθετα θα στηρίξει όλες τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν, να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό για την παροικία μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s