Stiftelsen Grekiska Kulturhuset S:t Johannes Theologen (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

2011-12-02

Το ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος είχε ως τακτική να μη σχολιάζει τα χοντροειδή ψέματα και τις στρεβλώσεις που κατά καιρούς δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), της ομοσπονδίας των σφραγίδων.

Δυστυχώς, με την τελευταία ανακοίνωση του το παράνομο και αντικαταστατικό ΔΣ της ομοσπονδίας των σφραγίδων προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Η ΟΕΣΚΣ, η ομοσπονδία των σφραγίδων, που με τις γνωστές γκεμπελίστικες μεθόδους της όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 είχε, με τις εγκληματικές πράξεις της εναντίον του ιδρύματος, καταστρέψει το μοναδικό κτίριο του Ελληνισμού στη Στοκχόλμη. Είχε κατά καιρούς διορίσει παράνομα διοικητικά συμβούλια στο ίδρυμα αποτελούμενα από άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί από διοικητικά δικαστήρια και εκδιωχθεί από το ίδρυμα, όπως η Μαρία Χουλιάρα, η Φραντσέσκα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Αντωνιάδης, η Όλγα Μαργέτη και πολλοί άλλοι.

Ο έκπτωτος (η θητεία του έχει λήξει από τις 2 Μαΐου 2011) «πρόεδρος» Κομνηνός Χαϊδευτός προσπάθησε, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης το 2001 και την γραπτή μαρτυρία του μεσίτη, να πουλήσει με πλαστά έγγραφα και τίτλους ιδιοκτησίας το μοναδικό πολιτιστικό κτίριο των Ελλήνων στη Στοκχόλμη. Έχει ακόμα το θράσος ο Κομνηνός Χαϊδευτός να αυτοπροτείνεται και σαν υποψήφιος για το ΔΣ του Ιδρύματος!

Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην με την εκλογή καινούριου νόμιμου ΔΣ στο ίδρυμα μετά από παρέμβαση της Νομαρχίας Στοκχόλμης, η οποία σύμφωνα με το Νόμο έχει την εποπτεία του ιδρύματος.

Το νέο νόμιμο και επικυρωμένο από τη Νομαρχία Στοκχόλμης ΔΣ του ιδρύματος την προηγούμενη χρονιά έφερε σε πέρας το τιτάνιο έργο αναστήλωσης του ετοιμόρροπου, από την κακουργηματική και με πλαστό καταστατικό διοίκηση της ομοσπονδίας των σφραγίδων, κτιρίου στη διεύθυνση Idungatan 4.

Την προσπάθεια αυτή προσπάθησαν μερικοί της ομοσπονδίας των σφραγίδων να τορπιλίσουν με το να δυσφημήσουν το νόμιμο ΔΣ του ιδρύματος στην τράπεζα, χωρίς βέβαια να πετύχουν τους καταχθόνιους σκοπούς τους.

Φέτος προσπάθησαν με τους δήθεν ακαδημαϊκούς αχυρανθρώπους τους να σταματήσουν το πρόγραμμα του ιδρύματος για τη στήριξη της ελληνόγλωσσης παιδείας, μια πράξη άκρως ανθελληνική ειδικά τώρα που η ελληνική εκπαίδευση των αποδήμων δοκιμάζεται σκληρά.

Δεν δίστασε η ομοσπονδία των σφραγίδων να στείλει και τους τραμπούκους της, Κωνσταντίνο Συνοδινό και Παύλο Ξανθόπουλο για να εκφοβίσουν μέλη του ΔΣ οι οποίοι αργότερα καταδικάστηκαν για βιαιοπραγίες.

Τέλος χαλκεύει και παραφράζει το τελευταίο έγγραφο της απόφασης της Νομαρχίας στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι το καινούριο νόμιμο ΔΣ μετά την 28η Οκτωβρίου 2011 απαρτίζεται από 7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά, σύνολο 10 και φυσικά μπορεί νομίμως να λαμβάνει αποφάσεις.

Στην συνεδρίαση στις 12.1.2012 θα λάβουν, σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού του Ιδρύματος, την απάντηση που τους αναλογεί.

Η ΟΕΣΚΣ, η ομοσπονδία των σφραγίδων, εσκεμμένα δεν δημοσίευσε την τελευταία, την σημαντικότερη σελίδα της απόφασης της Νομαρχίας Στοκχόλμης που αποδεικνύει ποιο είναι το νόμιμο συμβούλιο εκλεγμένο για 3 χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο άφαντος εδώ και 4 χρόνια Ιωάννης Κωνστάντης, ο γραμματέας της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ και διορισμένος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των σφραγίδων στο ίδρυμα, θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση αυτή τη φορά.

Ο εμπεγμός των Ελλήνων από την ομοσπονδία των σφραγίδων, που το κυριότερο μέλημά της είναι η με ψευδή στοιχεία απορρόφηση και διασπάθιση κρατικών επιδοτήσεων, έχει τελειώσει.

Το Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να δεχτεί στο ΔΣ τους ανθρώπους που ενεργούν για ίδιον όφελος, κατά του ελληνισμού και εναντίον του ιδρύματος, αλλά αντίθετα θα στηρίξει όλες τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν, να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό για την παροικία μας.

 

http://www.grekiskakulturhuset.se/

Advertisements

5 thoughts on “Stiftelsen Grekiska Kulturhuset S:t Johannes Theologen (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

 1. Πσστ μάγκες της Στέγης μην ξεχάσετε να βγάλετε κόπιες του οικονομικού σας απολογισμού στην Στέγη ΠΡΙΝ πάτε στην Νομαρχία και να τον μοιράσετε στους νόμιμους αντιπροσώπους της.

 2. Στην ουσία του ζητήματος κανονικά δεν θα πρέπει να σας δώσουν τίποτα απο οικονομικούς απολογισμούς, διότι έχετε να συμμετάσχετε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνικού ιδρύματος, άνω των 3 χρόνων. Δεν συζητάμε για τις εκδηλώσεις που δεν συμμετείχατε.

  Αλλά όλοι σας θα έπρεπε να σκεφτείτε να έχετε μαζί σας έναν προϋπολογισμό και σχέδιο πράξης,(Εκδηλώσεων κτλ.) στο καινούριο ΔΣ του ιδρύματος για να δει το προεδρείο τελικά αν αξίζει κανείς απο εσάς όλους να βρίσκετε σε θέση του ΔΣ του Ελληνικού ιδρύματος.

 3. ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ ΞΥΠΝΙΟΣ – Χρειαζεσαι ιατρο και τον εχεις κοντα σου, περαστικa σας !

  Το αν και το τι αξιζουν οι εκπροσωποι των 6 απο τους 7 φορεις που εκπροσωπουνται στο Δ.Σ της
  Στεγης, το αποφασισαν ηδη εδω και ενα χρονο οι Γενικες Συνελευσεις των 6 φορεων , δηλαδη τα
  μελη τους.Ο αριθμος τους ειναι 9 και ειναι πλεον η πλειοψηφια του νεου Δ.Σ. που αναλαμβανει επισημα πλεον την διοικηση της επι 4 χρονια βαλτωμενης αμοιρης Στεγης .
  Ο εβδομος» φορεας «, η πρωην ενορια Αγιος Γιαννης με μυστικο αριθμο μελων , δεν εχει κανει ουδεμια Γενικη Συνελευση εδω και 4 χρονια, αυτα συμφωνα με πληροφοριες απο το μελος του Δ.Σ. της Ντενη Ντεμπονερα.
  Ολες οι αποφασεις περνονται στο ποδαρι απο τα νεα μελη της ομαδας, τους Ηλια Νικολαιδη και Βαγγελη Νικολοπουλο που αυτοανακηρυχθηκαν εκπροσωποι του Αγιου Γιαννη για την Στεγη.

  Ως γνωστον οι ως ανω εκαναν καποτε το ιδιο και στο ιστορικο ελληνικο σχολειο του Åsö . Δηλαδη αυτοανακηρυχθηκαν εκπροσωποι του σχολειου μονοι τους για την Στεγη με απατη,
  Η Νομαρχια το ανακαλυψε και τους εστειλε στο σπιτι τους κανοντας τους γνωστο οτι ειναι η Γενικη Συνελευση του σχολειου που εκλεγει αντιπροσωπους και οτι αυτοι ησαν αλλοι .
  Τα ως ανω φυντανια ΔΙΕΣΠΑΣΑΝ το σχολειο ανοιγοντας το Hellenic School εφυγαν δε κλεβοντας τα αρχεια, την σφραγιδα , μερος της περιουσιας του Συλλογου Γονεων και πλεον ξεδιαντροπα το ονομα του σχολειου στο επεσχυντο βλογκ http://www.grekiskaskolan ,wordpress.com , κανοντας βρωμικο μα με αντιθετο αποτελεσμα πολεμο εναντια στις εκατονταδες εντιμους γονεις με τις εκατονταδες μαθητες του Åsö. συκοφαντωντας τους σαν ανθελληνες , παιδεραστες , ναρκοεμπορους , κλεφτες και οτι φανταστει ο νους του ανθρωπου.
  Το οτι ο Ηλιας Νικολαιδης ειναι πισω απο αυτο το Βλογκ ειναι αναμφισβητητο εφ οσον ο ιδιος με ανακοινωση του οταν ηταν στο συμβουλιο του σχολειου εφιαξε αυτο το βλογκ το οποιο σημερα
  κατευθυνεται απο τον ιδιο.
  Οι ιδιοι αστυνομευσαν φασιστικα Γενικη Συνελευση του σχολειου , κανοντας το ιδιο μετεπειτα και στην Στεγη οπου μπηκαν απο το παραθυρο μη εκλεγμενοι απο κανεναν αλλα τοποθετημενοι απο εναν τελειως ανικανο προεδρο τον Τσαππο.
  Το οτι ο γιατρος Ηλιας Νικολιδης μαυριστηκε με καραμπογια απο γονεα ειχε αμεση σχεση με τον εγγραφο υπενυγμο του οτι ο γονεας «ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕ ΝΗΠΙΑ » με υπονοουμενα ενω επροκειτο για τα δυο του εγγονια.
  Το δικαστηριο στην αποφαση του να αποζημειωθουν μονο τα ρουχα του γιατρου εκρινε οτι το μαυρισμα με την καραμπογια εγινε ενωπιον εκατονταδων γονεων που δικτοτορικα ειχε διαγραψει και χλευασει μεταξυ αλλων οτι «εκρυβαν τα κουμπουρια τους στα αυτοκινητα τους » και οτι η προσβολη με την καραμπογια δεν συνεπαγετω αλλη μορφη ηθικης αποζημιωσεως !

  Αν λοιπον ειναι ενας που πρεπει να διαπιστωθει η αναξια του για θεση στο Δ.Σ, της Πολιτιστικης Στεγης ,ειναι οι Ηλιας Νικολαιδης και Βαγγελης Νικολοπουλος !

 4. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ »

  Πολλα λεγονται συνεχως για μια μερικη ανακαινηση του κτιριου της στεγης στην Idungatan.

  Το εκπροθεσμο εδω και ενα χρονο σημερινο Δ.Σ. με τον θλιβερο προεδρο Τσαππο και την παρεα του , βρισκεται στην διοικηδη της Στεγης ( ακουστε καλλα ) 4 χρονια.
  Εκτος απο τις εξωσεις καλιτεχνικων συγκροτηματων και φορεων η δραστηριοτητα του ηταν σχεδον μηδεν με μια κλειστη για τον ελληνισμο Στεγη και μια προ πολλου νεκρη ιστοσελιδα.

  Οταν περσι αρχισαν να πεφτουν κοτρωνες απο την προσωψη , επενεβει η αστυνομια και τους επεβαλλε σκαλωσια για την ασφαλεια των κατοικων και των περαστικων. Η δε Νομαρχια που
  ειναι επιβλεπουσα αρχη απαιτησε επισκευη . ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ στο τελος της τριετιας κινηθηκαν τα
  σαλιογγαρια.
  Φυσικα η τραπεζα θελει να δανεισει χρηματα για να κερδισει, και οποιοσδηξποτε μπορει να δανειστει οταν εχει υποφηκη ενα ακινητο.

  Το κολπο των Τσαππου ,Νικολαιδη και Λικολοπουλου , λεγε Αγιου Γιαννη, ηταν να κανουν αυτο που τους υποχρεωσε η Νομαρχια μεσα στην περιοδο που ηταν συμβουλιο ωστε να καυχηθουν οτι
  κατι εακαναν. Ετσι εγιν η επισκαυη εκπροθεσμα ,εφ οσον τοτε επρεπε να ειναι ενα αλλο Δ.Σ.και
  αρχισαν να καμαρωνουν σαν κοκορια οτι κατι καναν.

  Το μονο που επετυχαν ηταν η ωραιωτατη αιθουσα στον δευτερο οροφο που καποτε πρεπει να περιελθει στην δραστηριοτητα της Στεγης , να γινει ξενοδοχειο γραφειων. Η υπολοιπη Στεγη εμεινε
  νεκρη και χρειαζεται αποστολη και ανασταση. Ειναι στον δρομο ! 31 ημερες ακομα.

 5. @ ellinogrekos

  Βγάλε τις παρωπίδες που σου φόρεσαν, διάβασε τα καταστατικά του ιδρύματος και τις ομοσπονδίας στο άρθρο 17:

  Artikel 17
  Kulturhuset i Stockholm:
  Riksförbundets styrelse ombesörjer att stiftelsen «Politistiki Stéghi Stokholmis»(Grekiska Kulturhuset i Stockholm) fungerar väl och hjälper till medstiftelsens aktiviteter.

  και μετά μίλα.

  Οι προσωπικές διαφορές μεταξύ μελών ενός ΔΣ δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις του. Αλλά δυστυχώς τέτοιοι είστε και γιαυτό δεν βγάζετε άκρη τόσα χρόνια.

  Σας βαρεθήκαμε όλους. στείλτε άλλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s