Συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτρη Δόλλη

Στην 8η Συνεδρίαση του Προεδρείου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), υπό τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Π. Ταμβάκη, που συνήλθε στην Αθήνα, την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτρη Δόλλη και του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.), Πρέσβη κ. Πέτρου Παναγιωτόπουλου, υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Υφυπουργού για ετήσια παράταση της αναβολής σύγκλησης της Τακτικής Συνέλευσης του ΣΑΕ και της θητείας του νυν Προεδρείου, με τροποποίηση του Νόμου 3480/2006.

Η παράταση αυτή, που ο κ. Δόλλης θα παρουσιάσει στην Ελληνική Βουλή, σκοπό έχει να δώσει τη δυνατότητα στα Μέλη του Προεδρείου ΣΑΕ, στα Μέλη του Συμβουλίου παγκοσμίως, και με την βοήθεια της Γ.Γ.Α.Ε. και του αρμοδίου ΥΦΥΠΕΞ, να εξετάσουν όλους τους τρόπους για αυτοχρηματοδότηση του Συμβουλίου.

Στο ίδιο πλαίσιο με πρωτοβουλία και ομόφωνη πρόταση του Προεδρείου, συμφωνήθηκε η από κοινού αλλαγή του Νόμου 3480/2006, περί λειτουργίας του ΣΑΕ, ώστε να καταστεί ο θεσμός το ισχυρό, αντιπροσωπευτικό Συντονιστικό Όργανο του απανταχού Ελληνισμού.

Ο κ. Δόλλης δεσμεύτηκε ότι η αλλαγή του Νόμου, που θα στηρίζεται στην οικονομική αυτοδυναμία του οργάνου, δεν θα γίνει ερήμην του ΣΑΕ και της Ομογένειας. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κατά το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα Μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ συμφώνησαν με την πρόταση του Υφυπουργού. Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, τονίστηκε από τις δύο πλευρές, ότι καθίσταται αναγκαία η άμεση αξιοποίηση των δυνάμεων του Απανταχού Ελληνισμού. Η Ελληνική Διασπορά, που ζει, ευημερεί, προοδεύει και διακρίνεται σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης, επιθυμεί και δύναται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και προβολή της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Πηγή: http://www.sae-europe.eu

Advertisements

One thought on “Συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτρη Δόλλη

 1. Το ΣΑΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει την στρατηγική της εξάπλωσης του, στον απανταχού Ελληνισμό μέσω των κατά τόπου Ομοσπονδιών διότι είναι προφανές ότι αυτό το μοντέλο δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς.

  Οι Ελληνικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να καταβάλουν τον οβολό τους προς το ανώτερο πλέον όργανο του απόδημου Ελληνισμού. Ποιο δίκαια απο τον αριθμό μελών που δηλώνουν να καταβάλετε και το ανάλογο ποσοστό προς το ΣΑΕ.

  Εαν οι Ελληνικές Ομοσπονδίες δεν θελήσουν να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), για οικονομικούς σαφώς λόγους, τότε το ΣΑΕ θα πρέπει να μεριμνήσει για την εξάπλωση του συμβουλίου μέσω του επιχειρηματικού κόσμου, και των εξαγωγών/εισαγωγών της Ελλάδας.

  Ένα γραφείο μόνο χρειάζεται να επανδρωθεί σε κάθε κράτος που υπάρχει επιχειρηματικά δραστήριος Ελληνισμός, και να δημιουργηθεί αναμεταξύ των ένας χρήσιμος σύνδεσμος με πληροφορίες σχετικά με τις εξαγωγές & εισαγωγές της Ελλάδας.

  Καλύτερη ευκαιρία για το ΣΑΕ τα τελευταία χρόνια δεν θα υπάρξει.

  Φιλικά
  Κωνσταντίνος Γιόφκος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s