Η ομιλία του κ. Κ. Χαιδευτού στο κλείσιμο του 20ού Συνεδρίου της ΟΕΣΚΣ.

Το σημαντικότερο στοιχείο ενός Συνεδρίου δεν είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων αλλά τα θέματα που συζητούνται, οι αποφάσεις και η υλοποίηση τους.
Οι παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ήταν καθοριστικές και πιστεύω οτι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της Πολιτικής Απόφασης.
Υπήρξε αντιπαράθεση απόψεων, αυτό είναι και το ζητούμενο.
Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης και αν εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν, όπως ειπώθηκε απο μέρος των συνέδρων, εκφράζουμε τη διαφωνία και την αντίθεσή μας με όλους τους τρόπους.
Όταν εκφράζουμε κάποια άποψη ή διεκδικούμε κάτι, κάνουμε πολιτική, το θέμα είναι ο τρόπος έκφρασής της ώστε να επιτυγχάνουμε αυτά που επιθυμούμε. Εκ των ενόντων βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να περιορίζονται στη συγγραφή κάποιας διαμαρτυρίας, αλλά με δυναμικό τρόπο να επιδιώκουμε αποτελέσματα που μας ικανοποιούν. Το θέμα της εκπαίδευσης είναι χαρακτηριστικό. Θα δεχτούμε την νέα κατάσταση και θα μείνουν τα παιδιά μας χωρίς δασκάλους;
Η ενίσχυση των κοινοτήτων γίνεται πολλές φορές και πέραν του δεόντως, δεν έχει σταματήσει ποτέ και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Πολλές φορές οι απο κοινού εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται απο την Ομοσπονδία. Υπάρχουν και έκτακτες περιπτώσεις, όπως στην κοινότητα της βόρειας Στοκχόλμης ή στο ΚΕΠ που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να σταματήσουν τελείως τις δραστηριότητες τους, που με την ουσιαστική επέμβαση της Ομοσπονδίας αποσοβήθηκε ο κίνδυνος.
Ακούστηκαν απόψεις για το ΣΑΕ και τον σημερινό μηδενικό του ρόλο, αν και πότε έπαιξε κάποιο ρόλο. Εμείς σαν Ομοσπονδία πάντα συμμετείχαμε και προβάλλαμε τις απόψεις και τις θέσεις μας και όσο το ΣΑΕ θα υφίσταται, έμπρακτα ή στα χαρτιά, εμείς θα παραμείνουμε ενεργοί και θα διεκδικούμε την επίλυση των αιτημάτων μας.
Το σημερινό Συνέδριο απέδειξε ακόμα μια φορά οτι η Ομοσπονδία ήταν και παραμένει μια κινητήρια δύναμη τόσο στην Σουηδία όσο και στα Ελληνικά όργανα της Ευρώπης και θα επιδιώξουμε τόσο για τους Έλληνες της Σουηδία όσο και τους άλλους απόδημους, την άμεση και ουσιαστική λύση των αιτημάτων μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s